1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Kokoomuksen ja keskustan puoluehallitukset koolla tänään

Sekä Orpolta että Sipilältä odotetaan linjauksia tulevaisuudesta ja siitä miltä hallitusmahdollisuudet näyttävät.

politiikka
Vuoden 2018 talousarvioesitystä koskevat hallituksen neuvottelut alkoivat Kesärannassa.
Sekä kokoomuksen että keskustan puoluehallitukset kokoontuvat tänään.Jarno Kuusinen / AOP

Kokoomuksen puoluehallitus on koolla tänään aamupäivällä Helsingissä. Kokouksen jälkeen puheenjohtaja Petteri Orpo pitää tiedotustilaisuuden medialle.

Hänen odotetaan avaavan muun muassa puolueen jatkonäkymiä ja mahdollisuuksia tuleviin hallitusneuvotteluihin.

Kokoomus jäi vaaleissa kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi SDP:n ja perussuomalaisten jälkeen. Se sai 17,0 prosentin kannatuksen ja 38 kansanedustajapaikkaa.

Orpo ennakoi sunnuntaina hallitusneuvotteluista vaikeita. Hän korosti, että kokoomus lähtee vain hallitukseen, jossa tehdään puolueen arvojen mukaista politiikkaa.

Jäsenet: Puheenjohtajuuden jatko on Sipilän ratkaistavissa

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ei halunnut kommentoida maanantaina keskustan tilannetta. Keskustan puoluehallitus on koolla aamulla Kesärannassa.

Rökäletappiotaan sulattelevan keskustan puoluehallituksessa ei ole suuria intohimoja vaihtaa puheenjohtajaa ainakaan ennen eurovaaleja. Useimpien STT:n tavoittamien jäsenten mielestä on Juha Sipilän oma päätös, haluaako hän jatkaa puikoissa kesän 2020 puoluekokoukseen asti.

Useimmille piirien edustajille on selvää, että keskustan kannattaa vaalitappiosta huolimatta olla hallituksessa, jos kutsu käy ja hallitusohjelma puolueelle sopii.

Lue seuraavaksi