Oulussa kuudesluokkalaisten uimataito maanlaajuisesti keskimääräistä parempi

Oulussa järjestetään koululaisille tarkoitettu Vesisankarit -tapahtuma, johon osallistuu yhteensä 440 lasta.

Oulu
Poika ui järvessä
Tanja Heino / Yle

Ouluhallissa ja Oulun uimahallissa järjestetään huomenna keskiviikkona koululaisille tarkoitettu Vesisankarit -tapahtuma, joka innostaa harjoittelemaan vesillä liikkumisen taitoja sekä ottaa kantaa koulujen uimaopetuksen puolesta.

Lasten uimataito selvästi heikompi kunnissa, joissa opetussuunnitelman mukaista uimaopetusta ei järjestetä ollenkaan kuin niissä, joissa uintia järjestetään joka luokka-asteella.

Oulussa uimaopetukseen on panostettu. Oulun kaupungin liikuntasihteeri Tanja Ylisirniö kertoo, että alakoululaisille järjestetään vuosittain viisi päivää kestävä uimakouluviikko ja yläkoululaiset käyvät uimassa pääsääntöisesti liikuntatuntien yhteydessä. Sen lisäksi kaupunki tarjoaa uimaopetusta myös erityistä tukea tarvitseville oppilaille.

Ylisirniön mukaan Oulun kuudesluokkalaisten uimataitoprosentti oli 87,6 lukuvuonna 2017-2018. Se on valtakunnallisesti tarkasteltuna keskimääräistä parempi, sillä uusimman uimataitotutkimuksen mukaan kuudesluokkalaisten uimataitoprosentti on vain 76.

– Valtakunnallisesti vaihtelu uimaopetuksen tavoissa ja määrissä on suuri, riippuen esimerkiksi siitä, onko kunnassa omaa uimahallia.

Vesisankarit -tapahtumaan osallistuu Oulussa yhteensä 440 koululaista.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)