1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tulipalot

Lastenrattaat sytytettiin palamaan rappukäytävässä Vaasassa – poliisi tutkii tekoa törkeänä tuhotyön yrityksenä

Kerrostalon ulko-ovi oli murrettu auki. Myös yhtä asuntoa oli yritetty sytyttää palamaan oven postiluukun kautta.

Lastenrattaat sytytettiin palamaan kerrostalon rappukäytävässä Vaasassa tiistaiaamuna. Palo syttyi Ristinummella ja paikalle lähti useita pelastusyksikköjä. Tulipalo saatiin sammutettua nopeasti.

Poliisi tutkii tekoa törkeänä tuhotyön yrityksenä. Tutkinnassa on selvinnyt, että kerrostalon ulko-ovi oli murrettu auki. Yhtä asuntoa oli myös yritetty sytyttää palamaan oven postiluukun kautta, mutta palo oli sammunut itsestään.

Palavista rattaista lähti paljon savua, joka täytti koko rappukäytävän ja pääsi myös asuntoihin.

Palon syttymishetkellä asukkaita oli vain yhdessä asunnossa, josta myös hätäpuhelu soitettiin. Asukkaat olivat kuulleet palohälyttimen äänen ja soittaneet hätäkeskukseen. Pelastuslaitos kiitteli, ettei asunnosta lähdetty ulos, vaan asukkaat pysyivät asunnossaan.

Kaikki asunnot tarkastettiin ja niihin oli päässyt savua. Huoltoyhtiö jatkoi savutuuletusta pelastuslaitoksen lähdettyä paikalta. Palo oli pieni ja aiheutti jonkin verran palovahinkoja rappukäytävän seinien pinnoille. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Rattaat sytytettiin palamaan kolmikerroksisen kerrostalon alimmaisen kerroksen käytävällä. Poliisi pyytää asiasta tietäviä tai silminnäkijöitä ilmoittamaan havainnoistaan poliisille sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun)