Kansanedustaja Eeva Kalli pitäisi hallitusovea auki

Keskustan ainoa satakuntalaiskansanedustaja Eeva Kalli toivoo, että keskustan puheenjohtajapeliin saadaan useita ehdokkaita.

Suomen Keskusta
Eeva Kalli (kesk.)
Kansanedustaja Eeva Kalli (kesk.).Antti Laakso / Yle

Uusi keskustakansanedustaja Eeva Kalli pitää ymmärrettävänä, että keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä jättää paikkansa murskatappion jälkeen.

Sipilä ilmoitti tiistaina jättävänsä keskustan puoluejohdon syksyllä. Kalli toivoo, että puheenjohtajaksi hakisi useita ehdokkaita.

– Useat ehdokkaat ja kunnollinen vaali antaisivat uudelle puheenjohtajalle hyvät eväät ja vahvan mandaatin. Itselläni ei ole suosikkia enkä ole ehtinyt ajatella asiaa enempää, Kalli sanoo.

Hallituspaikka ei kovin todennäköinen

Kansanedustaja Eeva Kalli katsoo, että keskustan on syytä olla mukana SDP:n johdolla alkavissa hallitusneuvotteluissa. Jos keskustan tavoitteita saadaan hallitusohjelmaan, puolueen on mahdollista olla hallituksessa.

Kalli ei kuitenkaan pidä kovin todennäköisenä keskustan lähtöä hallitukseen. Syynä on murskatappio vaaleissa: keskusta sai pienimmän kannatuksen (siirryt toiseen palveluun) eduskuntavaaleissa koko Suomen itsenäisyyden aikana, 13,8 prosenttia.

– On viisasta pitää kaikki vaihtoehdot auki, mutta suurimman puolueen puheenjohtajan Antti Rinteen tehtävänä on tunnustella ja katsoa, minkälaisella pohjalla ja minkälaisilla kysymyksillä edetään, Kalli sanoo.