1. yle.fi
  2. Uutiset

Kokkolan ensimmäisen tornitalon rakentaminen alkanee syksyllä Pikiruukissa

Kaikkiaan kolmea 12-kerroksista asuintaloa suunnitellaan meren lähelle historiallisiin maisemiin.

tornitalot
Havainnekuvassa kolme tornitaloa Kokkolan Pikiruukissa.
NSA Yhtiöiden havainnekuva Kokkolan Pikiruukkiin suunnitelluista tornitaloista.NSA Yhtiöt

Kokkolaan noussee lähivuosina kolme uutta maamerkkiä. NSA Yhtiöt rakennuttaa Pikiruukkiin Meripuiston läheisyyteen kolme 12-kerroksista tornitaloa, joista ensimmäisen rakentaminen alkaa näillä näkymin ensi syksynä.

Valmistuessaan tornitalo on Kokkolan korkein kerrostalo. Siihen tulee 57 asuntoa, 29 katettua autopaikkaa ja 30 lämmityspistokepaikkaa.

Asuntojen ennakkomarkkinointi on alkanut. NSA Yhtiöiden toimitusjohtajan Jan Storbackan mukaan rakennustöiden aloittaminen riippuu siitä, miten hyvin asuntojen kauppa alkaa käydä.

– Uskomme kovasti tähän kohteeseen. Varauksiakin on jo tullut. Pyrimme siihen, että kesäkuun loppuun mennessä tiedetään, missä ollaan, Storbacka sanoo.

Ensimmäisen tornitalon rakentamien kestää noin puolitoista vuotta. Tavoitteena on, että kun ensimmäinen tornitalo valmistuu, toista samanlaista jo rakennetaan.

Tornitalot sijoittuvat Pikiruukin alueelle vajaan kahden kilometrin päähän kaupungin keskustasta. Aluetta leimaa sen historia muun muassa Krimin sodan aikaisena taistelupaikkana ja Suomen armeijan entisenä kasarmialueena.

Rakennuttaja onkin suunnitellut kolmen kerrostalon kokonaisuutta tiivissä yhteistyössä museoviraston kanssa. Esimerkiksi niin sanotut Lennätinkalliot jäävät talojen keskelle. Myös vanha tykkihalli säilytetään, mutta se muutetaan parkkihalliksi.

Lue seuraavaksi