Macklemore, Papa Roach ja Yelawolf Provinssiin – festivaali julkisti 40 uutta esiintyjää

Provinssin viidellä lavalla esiintyy kesän festivaalissa 91 artistiryhmää. Esiintyjistä puolet nähdään Provinssissa ensimmäistä kertaa sen 40-vuotisen historian aikana.

Provinssi
Macklemore Weekend Festivalin lavalla kädet pystyssä.
Nelli Kenttä, YleX

Kesäkuun lopulla juhlittava Provinssi-festivaali on julkistanut 40 uutta artistia.

Provinssin ohjelman kruunaa yhdysvaltalainen hip hop -muusikko Macklemore, joka nousi kuuluisuuteen vuonna 2013 kappaleella “Thrift Shop”. Viimeistään vuonna 2014 parhaan rap-albumin Grammy-palkinto Heist-albumista toi muusikon maailman laajuiseen tietoisuuteen. Macklemore tunnetaan rohkeista ja kantaaottavista sanoituksistaan. Hittejä ovat muun muassa “These Days”, “Glorious”, “I Don't Belong To This Club” sekä ”Can't Hold Us”, joka oli vuonna 2013 Spotifyn maailmanlaajuisesti kuunnelluin kappale. Edellisen kerran muusikko on esiintynyt Suomessa viime kesänä Weekend-festivaalilla.

Provinssin ensi kesän artisteja ovat myös yhdysvaltalainen ja pitkän linjan nu metal -nelikko Papa Roach, yhdysvaltalainen hip hop artisti Yelawolf sekä brittiläinen vaihtoehtorockia soittava YUNGBLUD. Kotimaisista lavalle nousevat muun muassa yhteiskeikan soittavat Pyhimys & Saimaa, Samuli Putro, Jonna Tervomaa ja Etta.

Yelawolf, Jurassic Rock 2012
Yelawolf, Jurassic Rock 2012Yle / Juho Liukkonen

Lipunmyynti viime vuoden tasolla

Provinssin viidelle lavalle nousee kesäkuun lopulla yhteensä 91 artistiryhmää, joista 15 tulee ulkomailta ja 76 kotimaasta. Festivaalijohtaja Sami Rumpusen mukaan Provinssi on onnistunut tänä vuonna festivaalikattauksessa erityisen hyvin.

– Meillä on 2,5 kuukautta festivaaliin ja kaikki alkaa olemaan valmista. Tilanne on enemmän kuin hyvä, Rumpunen kertoo.

Maaliskuussa konemusiikin ystävät saivat suru-uutisia, kun The Prodigyn laulaja Keith Flint kuoli. Yhtyeen oli tarkoitus esiintyä kesällä myös Provinssissa. Provinssin organisaatiolla oli edessään uuden pääesiintyjän etsintä torstai-illalle.

– Välittömästi, kun valitettava tieto Keith Flintin poismenosta saavutti meidät, aloitimme kartoittamaan vaihtoehtoja. Kun paikataan perunut esiintyjä, niin se ei aina tarkoita, että korvaisimme samanlaisella palalla. Meillä oli siinä vaiheessa vielä 40 esiintyjää julkaisematta. Ohjelma on hyvin balanssissa genrerajat rikkovana festivaalina, Rumpunen kertoo.

Mikään helppo tehtävä suuren kansainvälisen artistin löytäminen lyhyessä ajassa ei kuitenkaan ole. Rumpunen kertoo, että kansainvälisen organisaation vuoksi he eivät hetkeäkään epäilleet, etteikö korvaava artisti löydy.

– Provinssi ei koskaan ole ollut yhden esiintyjän varassa. Ei tänäkään vuonna. Monesti festivaali itsessään on jo se headliner, Rumpunen toteaa.

Torstain lippujen ostajilla oli mahdollisuus palauttaa festivaaliliput The Prodigyn peruuntumisen vuoksi. Palauatettujen lippujen määrä jäi Rumpusen mukaan minimaaliseksi.

– Tämä on mielestäni yksi parhaista signaaleista siitä, että festivaali itsessään on se pääesiintyjä eikä vain yksi iso ja odotettu yhtye. Puhutaan vain muutaman käden sormista palautuneiden lippujen osalta.

Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen osallistui myös festarisimulaatioon Seinäjoen Rytmikorjaamolla.
Sami Rumpunen on tyytyväinen festivaalin esiintyjiinMirva Ekman / Yle