Moni keskustalainen ymmärtää Sipilän eropäätöksen: "Juha asettaa itselleen tosi kovat tavoitteet eikä tingi niistä"

Sipilän hallituksen koetaan tuoneen Oulun alueelle paljon hyvää.

Oulu
Antti Ollikainen, Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja.
Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja Antti Ollikainen ei ole yllättynyt puheenjohtaja Sipilän päätöksestä.Paulus Markkula / Yle

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän eroaminen puolueen puheenjohtajan tehtävästä kerää Pohjois-Pohjanmaan keskustaväessä ymmärrystä sekä haikeutta.

Sipilä kertoo blogissaan, että vaalitulos ei jättänyt hänelle muita mahdollisuuksia. Keskusta keräsi sunnuntain eduskuntavaaleissa Suomen itsenäisyyden ajan huonoimman vaalituloksen, 13,8 prosenttia. Kannatus putosi yli seitsemän prosenttiyksikköä.

Keskusta valitsee uuden puheenjohtajan syyskuussa ja Sipilä hoitaa tehtäviään siihen saakka.

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja Antti Ollikainen ei ole yllättynyt Sipilän päätöksestä.

– Juha on vaativa itselleen, jos tuloksia ei saavuteta. Osasin tätä päätöstä vaalituloksen jälkeen odottaa. Juha asettaa itselleen tosi kovat tavoitteet eikä tingi niistä, joten sitäkin taustaa vasten tämä oli odotettu päätös, Ollikainen kuvailee.

– Pääministerin kasvot tuntuvat Suomessa kuluvan nopeaan tahtiin, toteaa Ollikainen ja viittaa keskustan neljän vuoden hallitustaipaleeseen, joka on nostettu yhdeksi syyksi puolueen historiallisen heikkoon vaalitulokseen.

Ollikainen toimii piiritehtävänsä lisäksi Sipilän kotikunnan Kempeleen kunnanhallituksen puheenjohtajana.

Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja, keskustalainen Kyösti Oikarinen kertoo olevansa pahoillaan Sipilän päätöksestä. Oikarinen kiittelee Sipilän hallituksen aikaansaannoksia Oulun alueelle, mainiten muun muassa tiehankkeet ja yliopiston saaman näkyvyyden.

Keskustan europarlamentaarikko Mirja Vehkaperä, joka on aiemmin toiminut myös piirin puheenjohtajana, mainitsee yhdeksi syyksi keskustan vaalitappioon Oulaskankaan sairaalaan. Vehkaperän mukaan ihmiset ovat pettyneitä, ettei sairaalan synnytystoiminnan jatkamista pystytty puolustamaan, ja tämä maksoi keskustalle yhden kansanedustajapaikan.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)