Yli 200 ilmastoaktivistia pidätetty Lontoossa – pormestari toivoo, että metrot jätettäisiin rauhaan

Järeämpiä toimia ilmastonmuutoksen hidastamiseksi vaativa Extinction rebellion -liike on tukkinut liikenneväyliä ja siltoja Lontoon ydinkeskustassa.

ympäristöaktivismi
Poliisin kiinniottamia ilmastoaktivisteja oli koottu poliisiautoon Waterloon sillalla 16. huhtikuuta.
Poliisin kiinniottamia ilmastoaktivisteja oli koottu poliisiautoon Waterloon sillalla 16. huhtikuuta. George Cracknell/ AOP

Yli 200 ilmastoaktivistia on pidätetty Lontoossa toista päivää järjestetyssä massaprotestissa, jonka päämääränä on sulkeä väliaikaisesti pääkaupunki.

Extinction rebellion -liikkeen jäsenet ovat sulkeneet teitä ja siltoja Lontoon ydinkeskustassa, kertoo BBC. (siirryt toiseen palveluun)

Poliisin mukaan suurinta osaa kiinniotetuista epäillään yleisten järjestysääntöjen rikkomisesta. Jotkut aktivisteista kahlitsivat itsensä Lontoon silloille pysähtyneiden rekka-autojen rakenteisiin. Muutamaa henkilöä epäillään vahingonteosta Shellin pääkonttorilla.

Extinction rebellion -liike haluaa sulkea Lontoon huhtikuun 29. päivä saakka. Liike vastustaa ihmiskuntaa uhkaavaa sukupuuttoa ja vaatii järeämpiä toimia ilmastonmuutoksen hidastamiseksi.

Poliisin mukaan mielenosoitukset aiheuttavat vakavaa haittaa kaupungin julkiselle liikenteelle ja paikallisille yrityksille sekä vaikeuttavat lontoolaisten arkea.

Extinction rebellion -liikkeen aktivistit vaativat Lontoossa järeämpiä toimia ilmastonmuutoksen hidastamiseksi.
Extinction rebellion -liikkeen aktivistit vaativat Lontoossa järeämpiä toimia ilmastonmuutoksen hidastamiseksi.Will Oliver/ AOL

Osa mielenosoittajista on suunnitellut laajentavansa mielenilmaukset koskemaan myös Lontoon metroliikennettä.

Lontoon pormestari Sadiq Khan on julkaissut kannanoton, jossa hän vetoaa, että metroliikenne jätettäisiin rauhaan.

Khan muistuttaa, että ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa on ratkaisevan tärkeää saada yhä enemmän ihmisiä käyttämään julkista liikennettä.

Pormestari katsoo, että häiritsemällä metroliikennettä aktivistit tekevät hallaa omalle asialleen.

Aiheesta lisää:

Anna Leppä ja Elina Kauppila ahdistuivat ilmastonmuutoksesta ja haluavat nyt suoraa toimintaa – “En haluaisi olla tässä, mutta on pakko tehdä jotain”

Extinction Rebellion London protest: Arrests top 200 (siirryt toiseen palveluun)