Analyysi: Eteläkarjalainen kiekkoväki teki sen mihin poliitikot eivät pystyneet – Saimaankaupunki eli eräänä keväisenä iltana väkevänä täydet 60 minuuttia

Imatran Ketterä toi Lappeenrantaan jääkiekon Mestiksen ensimmäisen finaaliottelun lisäksi myös yhteistyön siemenen.

jääkiekko
Ketterä voitti KeuPan jääkiekon Mestiksen ensimmäisessä finaaliottelussa 5-4. Peli pelattiin Lappeenrannassa.
Yle

“Pyydämme seisomakatsomossa olevia tiivistämään, jotta kaikki pääsevät sisään”.

Kuulutus ennen Imatran Ketterän ja KeuPa HT:n välistä ensimmäistä jääkiekon Mestiksen finaaliottelua Lappeenrannan Kisapuistossa kertoi, että jotain poikkeuksellista olisi tapahtumaisillaan.

Jääkiekko on suoraviivainen peli, jossa iskuilta ei vältytä ja niitä jopa pyritään hakemaan ja antamaan.

Kun Imatran Ketterän pudotuspelimarssin tahti alkoi kevään edetessä selvitä, virkosi seuran voimahahmoille ajatus, joka ei siihen saakka olisi tullut kenellekään mieleenkään.

Entäpä jos finaaleiden avausottelun voisikin pelata maakunnan isoveljen SaiPan kotihallissa Kisapuistossa? Myös tuossa tarvittiin suoraviivaisuutta, eikä kolhuiltakaan välttämättä täysin vältyttäisi. Silti seuran puheenjohtaja Mikko Partanen toteutti jopa hieman uhkarohkealta vaikuttaneen hankkeensa, ja loppu on eteläkarjalaista urheiluhistoriaa.

Kun 60 minuuttia oli pelikellossa täynnä, seisoivat täpötäyden hallin 4820 katsojaa antaen varauksettoman suosionsa Ketterälle, mutta myös itse tapahtumalle. Sillä oli peliä suurempi merkitys.

Etelä-Karjalassa muistetaan vielä Saimaankaupunki-hanke, joka olisi liittänyt yhteen Lappeenrannan ja Imatran.

Tuolloin Lappeenrannan sekä varsinkin Imatran poliitikoilta puuttui suoraviivaisuutta, eikä kroppaa uskallettu laittaa likoon. Hanke hajosi käsiin, eikä 60 minuutin kohdalla kukaan taputtanut käsiään.

SaiPalla ja Ketterällä on vuosien saatossa ollut yhteistyön lisäksi myös omat keskinäiset kiistansa. Yksi keväinen ilta Kisapuistossa antoi uskoa, että yhteistyötä seuraa jatkossa lisää. On nimittäin kiistaton tosiasia, että Lappeenrantaan kaavailtu uusi monitoimihalli tarvitsee tapahtumia ja Mestiksen ensimmäinen finaali osoitti, että kyseessä on vetovoimainen tuote. Miksei näitä voisi silloin tällöin olla myös runkosarjan aikana Lappeenrannassa?

Jos kiekkoväki saa puhallettua yhteiseen liekkiin, niin mikseivät myös politiikot?