Eekoo maksaa asiakasomistajilleen kaksi miljoonaa euroa – historian ensimmäiset palautukset tulevat tileille toukokuussa

Eekoon asiakasomistajat saavat palautuksena yhden prosentin niistä bonusostoista, jotka he ovat tehneet viime vuonna Eekoon toimipaikoista.

Eekoon asiakasomistajat saavat ensimmäistä kertaa ylijäämänpalautusta. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP

Etelä-Karjalan Osuuskauppa maksaa toukokuussa asiakasomistajilleen noin kaksi miljoonaa euroa ylijäämänpalautusta.

Ensimmäistä kertaa Eekoon historiassa maksettava ylijäämänpalautus jakautuu osuuskaupan asiakasomistajille heidän omasta osuuskaupastaan viime vuoden aikana tekemien bonusostojen mukaan.

Asiakasomistajat saavat palautuksena yhden prosentin niiden bonusostojen kokonaissummasta, jotka he ovat Eekoon toimipaikoista viime vuonna tehneet.

Toimitusjohtaja Mervi Sillanpää-Jaatinen kertoo, että ylijäämänpalautukset tulevat asiakasomistajien tileille S-Pankkiin 24. toukokuuta.

– Ostojaan osuuskauppaan keskittävän perheen ylijäämänpalautus nousee helposti jopa yli 100 euron suuruiseksi, Sillanpää-Jaatinen arvioi.

Taustalla hyvä taloustilanne

Eekoon historian ensimmäisen ylijäämänpalautuksen ovat viime vuoden hyvän tuloksen ansiota. Myös suurimmat investoinnit ovat toistaiseksi ohi Etelä-Karjalassa.

– Olemme tehneet tällä alueella paljon uusia, isoja yksiköitä. Muun muassa Imatran Prisma on sellainen. Ja nyt kun investointien tahti on supistunut eli meillä rupeaa olemaan verkosto aika hyvässä mallissa, niin hyvä tulos mahdollisti sen, että voimme maksaa ylijäämänpalautusta, Sillanpää-Jaatinen kertoo.

Hän muistuttaa, että ylijäämänpalautus päätetään joka vuosi erikseen.

– Jos tilanne antaa myöten, niin meilllä on myös tulevina vuosina mahdollisuus jakaa asiakasomistajille ylijäämänpalutusta, Sillanpää-Jaatinen toteaa.

Ylijäämäpalautukset mukaan lukien Eekoon asiakasomistajille palautuu bonusta ja maksutapaetua yhteensä noin 11,5 miljoonaa euroa vuodelta 2018.