KSML: Teuvo Hakkarainen lähtee eurovaaliehdokkaaksi

Perussuomalaisten viitasaarelainen kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on valittu puolueen ehdokkaaksi europarlamenttivaaleihin.

Keski-Suomi
Teuvo Hakkarainen.
Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen mielii nyt Europarlamenttiin.Jarno Kuusinen / AOP

Perussuomalaisten puoluehallitus käsitteli eurovaaliehdokkuuksia tiistaina ja puolue ilmoitti tiedottavansa valinnoista torstaina.

Teuvo Hakkarainen ei jäänyt odottamaan puolueen tiedottamista, vaan kertoi itse ehdokkuudestaan Keskisuomalaisille kesken sahaustöiden.

Sunnuntain vaalitulosillassa Hakkarainen kertoi Yle Areenassa olevansa kiinnostunut ehdokkuudesta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo esittelevät puolueen EU-vaaliohjelman ja ehdokaslistan Helsingissä torstaina kello 11.

Teuvo Hakkarainen keräsi eduskuntavaaleissa Keski-Suomesta yli 8000 ääntä. Jos Hakkarainen valittaisiin euroopan parlamenttin, hänen tilalleen eduskuntaan nousisi Toimi Kankaanniemi.

Europarlamenttivaalit järjestetään Suomessa 26. toukokuuta. Viiden vuoden välein järjestettävissä vaaleissa valitaan Suomen edustajat Euroopan parlamenttiin, joka on yksi Euroopan unionin lainsäädäntöelimistä. Suomesta parlamentaarikkoja valitaan 14.

Ehdokkaiden nimeämisen takaraja on torstaina 18. huhtikuuta. Ehdokasasettelu vahvistetaan 25. huhtikuuta.

Kokoomus on nimennyt Keski-Suomesta jo ehdolle europarlamentaarikko Henna Virkkusen. Keskustan ehdokaslistalla on keskisuomalainen konkari-kansanedustaja Mauri Pekkarinen.