Keski-Suomen päivää vietetään makujen maailmassa – seuraa Taistelevat Keski-Suomen kokit -kilpailua suorana alkaen kello 15

Keski-Suomen päivän päätapahtuman teemana on keskisuomalainen ruoka.

Keski-Suomi
Keski-Suomen Taistelevat kokit -kilpailu
Keski-Suomen Taistelevat kokit -kilpailu

Tänä vuonna Keski-Suomen päivän päätapahtuman teemana on keskisuomalainen ruoka. Teemaan liittyen Keski-Suomen päivänä eli torstaina 18. huhtikuuta järjestetään Makujen Keski-Suomi -tapahtuma Kauppakeskus Sepässä kello 12–18.

Tapahtuman huipennuksena käydään Taistelevat Keski-Suomen kokit -kilpailu, joka lähetetään suorana Yle Areenassa ja Keskisuomalaisen verkkosivuilla alkaen kello 15.

Keskisuomalaisten huippukokkien Juha Lehtosen (ravintola Harmooni, Suomen kokkimaajoukkue) ja Riku Ruuskasen (Kortteliravintola Remy) joukkueissa kisaavat näyttelijä Hanna Liinoja ja teatterikuraattori Antti Niskanen Jyväskylän kaupunginteatterista sekä juontaja Hanna Talikainen Yleltä ja toimittaja Tuula Puranen Keskisuomalaisesta.

Kilpailun juontaa Keskisuomalaisen varapäätoimittaja Inkeri Pasanen. Juontaja Henri Berg Yleltä puolestaan juontaa muun tapahtuman.

Ilmaisessa tapahtumassa on myös muuta ohjelmaa, esimerkiksi #makujenkeskisuomi -kuvakilpailun (siirryt toiseen palveluun) (Keski-Suomen liitto) voittajien julkistaminen.

Tapahtuman järjestäjinä toimivat Yle Jyväskylä, Keskisuomalainen, JAMK – Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohanke KEKO 2 sekä Keski-Suomen liitto.

Makujen Keski-Suomi -tapahtuman lisäksi eri puolilla maakuntaa järjestetään yhteisöllisiä tapahtumia. Tänä vuonna on mahdollista osallistua muun muassa pääsiäisajan perinteiseen kiiran ajoon tai afrikkalaiselle lounaalle. Päivää juhlistetaan myös saunomalla, musiikilla ja taidenäyttelyillä.

Puolestaan Keski-Suomen kyläkierros suuntautuu tällä kertaa Konginkankaalle ja Köyhyyden kylään Rautionmäelle Sumiaisiin.