Perussuomalaisten Laura Huhtasaari lähtee europarlamenttivaaleihin

Huhtasaari keräsi Satakunnassa eduskuntavaaleissa yli kymmenen prosenttia vaalipiirissä annetuista äänistä.

Laura Huhtasaari
Suuri Vaalikeskustelu 25.01.2018, TV1. Laura Huhtasaari
Laura Huhtasaari (ps.) lähtee eurovaaleihin.Derrick Frilund / Yle

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Laura Huhtasaari lähtee ehdolle toukokuun europarlamenttivaaleihin. Huhtasaaren ehdokkuus varmistui torstaina.

Huhtasaari keräsi huhtikuun eduskuntavaaleissa Satakunnan vaalipiirissä (siirryt toiseen palveluun) 12 991 ääntä. Tämä oli yli kymmenen prosenttia vaalipiirissä annetuista äänistä.

Huhtasaari oli ehdolla kevään 2018 presidentinvaaleissa ja tuli kolmanneksi Sauli Niinistön ja Pekka Haaviston jälkeen 6,9 prosentin ääniosuudella. Vuoden 2014 europarlamenttivaaleissa Huhtasaari sai (siirryt toiseen palveluun) 9 132 ääntä.

Kovia mielipiteitä ja kova kannatus

Porilaiskansanedustaja on tullut tunnetuksi tiukoista maahanmuuttovastaisista kannanotoistaan ja myös muun muassa evoluution vastustamisesta. Hän on arvostellut voimakkaasti EU:ta ja ihailee Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia.

Laura Huhtasaari nousi viime vuonna otsikoihin myös sen jälkeen, kun hänen yliopistossa tekemänsä lopputyö paljastui plagioiduksi. Hän nousi perussuomalaisten varapuheenjohtajaksi samassa vuoden 2017 puoluekokouksessa, jossa Jussi Halla-aho valittiin puheenjohtajaksi ja jonka jälkeen perussuomalaiset hajosi.

Keväällä eduskuntavaalikampanjan aikaan Huhtasaari joutui porilaisen kokoomuspoliitikon uhkaamaksi. Nyttemmin kokoomuksesta eronnut poliitikko oli soittanut hätänumeroon ja uhannut Huhtasaarta ja tämän perhettä.

Huhtasaarella odotetaan olevan hyvät mahdollisuudet nousta europarlamenttiin, sillä hänellä on laaja kannatus eri puolilla Suomea. Jos Huhtasaari valitaan ja hän ottaa paikan Brysselissä vastaan, hänen tilalleen eduskuntaan nousee Satakunnan vaalipiiristä perussuomalaisten varakansanedustaja Petri Huru Porista.

Uutisesta voi keskustella 18.4. klo 22 saakka.