Aino- ja Reino-tossujen tavaramerkki myytiin – tossujen valmistus ei jatku Lieksassa

Klassikkotossujen tulevaisuus on kiinni uudesta omistajasta.

Reino-kengät
Aino sisätossut.
Yle

Reino- ja Aino-tossujen tuotemerkki saa uuden omistajan. Asiasta kertoo tossuja valmistavan PK Kappi Oy:n toimitusjohtaja Arto Huhtinen.

– Tuotemerkille on löytynyt omistaja, mutta tossujen valmistus ei jatku Lieksassa, Arto Huhtinen kertoo Ylelle.

Huhtinen ei ota kantaa siihen, jatkuuko tossujen valmistus jossakin muualla Suomessa tai mahdollisesti ulkomailla. Uutta omistajaa ei vielä ole julkaistu.

Korkurssipesää hoitavasta asianajotoimisto Fennosta kerrotaan, että kauppa on käytännössä varma, vaikka sopimusta ei ole vielä allekirjoitettu.

Tossuja valmistanut yritys ajautui pari viikkoa sitten konkurssiin, ja Lieksassa toimivan tossutehtaan kaikki työntekijät irtisanottiin. Heidän viimeinen työpäivänsä on huomenna torstaina. Konkurssipesälle oli useampia ostajaehdokkaita. Osa heistä olisi halunnut jatkaa tossujen valmistusta Lieksassa.

– Olen todella pahoillani, että valmistus ei jatku Lieksassa. Siellä kuitenkin valmistettiin lähes kolme miljoonaa paria tossuja. Toisaalta olen iloinen, että uusi omistaja on sellainen, joka arvostaa tavaramerkkiä. Uskon, että Reino- ja Aino-tossut ovat olemassa vielä vuosikymmentenkin päästä, Arto Huhtinen sanoo.

– Tavaramerkin kauppa oli tarjouskilpailu ja paras tarjous voittaa. Niinhän se menee, Huhtinen toteaa.

Lieksan tehtaan työntekijät ovat hyvin pettyneitä tilanteeseen.

– Fiilikset romahtivat aivan pohjamutiin, kun tieto asiasta tuli eilen, kertoo Lieksan tehtaan pääluottamusmies Jyrki Kärkkäinen Ylelle.

Kärkkäinen kertoo, että tossujen valmistus tehtaalla päättyi, kun ilmoitus toiminnan loppumisesta Lieksassa tuli. Viimeisenä työpäivänä työntekijät aikovat vielä kokoontua tehtaalle.

Tuotemerkin kaupasta uutisoi ensimmäisenä Kauppalehti.

Uutista päivitetty 17.4. klo 15:20: Lisätty pääluottamusmies Jyrki Kärkkäisen kommentit.

Lue lisää:

Reinot ja Ainot pelastumassa – tunnettuja tossuja valmistava tehdas saanee jatkajan

Konkurssiuutinen käänsi Reinojen myynnin nousuun – Keskustele: millaisia muistoja sinulla on ruututossuista?