Sampo lähdössä telakalle - satamayhtiön hallitus käsittelee murtajan kohtaloa jälleen ensi viikolla

Matkailujäänmurtaja Sampon tulevaisuus Kemissä on yhä auki. Näillä näkymin alusta lähdetään viemään telakalle ensi viikon puolivälissä.

Jäänmurtaja Sampo
Turisteja matkailujäänmurtaja Sampon kannella.
Risto Koskinen / Yle

Matkailujäänmurtaja Sampon ympärillä on käyty pitkään monenlaista keskustelua ja arvuuttelua.

Viime aikoina kaupungissa on kiertänyt huhuja Sampon myynnistä ulkomaalaiselle matkailutoimijalle. Villeimpien väittämien mukaan kaupanteko olisi jo pitkälläkin. Sen enempää sataman kuin kaupungin johtokaan ei ole antanut väitteille minkäänlaista tukea.

Kemin Satama Oy:n hallitus oli koolla viime perjantaina, jolloin Sampon tulevaisuutta oli tarkoitus linjata. Kokouksen sisällöstä ei ole annettu julkisuuteen muuta tietoa kuin, että hallitus kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen Sampon tiimoilta 24. huhtikuuta.

Samana päivänä Sampon olisi määrä irrottautua laiturista ja aloittaa matkansa kohti telakkaa.

Telakointimatkaa varten Kemin satamayhtiö on hakenut lisämiehistöä virolaisen Nordcrewing-yrityksen kautta. Se tarjoaa työvoiman vuokraus- ja välityspalveluja meriteollisuudelle Pohjoismaissa.

Sataman toimitusjohtaja Jaakko Rantsin mukaan Sampolla on ollut ajoittain pulaa miehistöstä ja puutetta on paikattu määräaikaisilla työntekijöillä.

Telakointimatkalle alus tarvitsee kuitenkin myös isomman miehistön kuin normaalisti matkailujäänmurtotoiminnassa Kemin satamassa.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus