Toistakymmentä pohjalaista eurovaalilistoilla – mukana myös juuri eduskuntaan valitut perussuomalaisten Mauri Peltokangas ja kristillisdemokraattien Peter Östman

Pohjalaiset ovat hyvin edustettuina puolueiden eurovaaliehdokaslistoilla.

eurovaalit
Mauri Peltokangas
Perussuomalaisten tuleva kansanedustaja Mauri Peltokangas.Yle

Juuri valituista kansanedustajista eurovaaliehdokkaaksi lähtee kristillisdemokraattien Peter Östman ja perussuomalaisten Mauri Peltokangas. Luodossa asuva Östman valittiin nyt kolmannelle kansanedustajakaudelleen. Hän on ollut kansanedustaja vuodesta 2011 lähtien. Kaustislainen Mauri Peltokangas valittiin puolestaan ensimmäistä kertaa eduskuntaan yli 13 000 äänen potilla.

Nykyisistä alueemme europarlamentaarikoista SDP:n Miapetra Kumpula-Natri Vaasasta hakee jatkokautta. Sen sijaan keskustan Anneli Jäätteenmäki ei ole enää ehdokkaana kolmen kauden jälkeen.

Pohjalaiset ehdokkaat

Useilla puolueilla on europarlamenttivaaleissa yhdestä kahteen pohjalaista nimeä listoillaan. Kokoomuksen pohjalaisnimi on Sami Yli-Rahnasto Kauhajoelta. SDP:n ainut pohjalaisehdokas on Miapetra Kumpula-Natri, keskustan Oliver Pietilä Kokkolasta, KD:n Peter Östman ja perussuomalaisten Mauri Peltokangas.

Eniten eli neljä pohjalaisehdokasta on Kansalaispuolueella. Sen ehdokkaat ovat Piia Kattelus ja Markus Mäkynen Seinäjoelta, Jarmo Humalajoki Kokkolasta ja Manu Yli-Juoni Kauhajoelta.

Vihreillä ja RKP:llä on molemmilla kaksi pohjalaisehdokasta. He ovat vihreiden Lotta Alhonnoro Vaasasta ja Thomas Snellman Pedersörestä sekä RKP:n Ida-Maria Skytte Mustasaaresta ja Mikaela Björklund Närpiöstä.

Vasemmistoliiton ja sinisten ehdokkaissa ei ole pohjalaisia.

Ehdokashakemukset on jätettävä Helsingin vaalipiirilautakunnalle viimeistään tänään torstaina klo 16 mennessä. Suomen eurovaalipäivä on 26. toukokuuta. Ennakkoäänestys alkaa 15. toukokuuta.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus