1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pääsiäinen

Pääsiäinen tietää poikkeuksia liikenteeseen ja aukioloihin – katso muutokset täältä

Operaatio Pajunkissa auttaa tien päällä ongelmiin joutuneita autoilijoita, MLL:n Lasten ja nuorten puhelin päivystää koko pääsiäisen.

pääsiäinen
Tipuja
Johan De Meester / AOP

Kaupat päättävät omista aukioloajoistaan. Pääsiäisen aukioloajat kannattaa tarkistaa kauppojen omilta nettisivuilta.

Alkon myymälät ovat auki torstaina iltayhdeksään. Alkot ovat auki pääsiäisen pyhinä vain lauantaina kello 18:aan asti ennen avaamistaan uudelleen tiistaina, kertoo Alko (siirryt toiseen palveluun).

Postin omat myymälät ovat kiirastorstaina auki normaalisti. Myymälät ovat kiinni koko pääsiäisen pitkäperjantaista maanantaihin. Poikkeuksena on Helsingin pääposti (siirryt toiseen palveluun), joka on auki lauantaina kello 16:een asti.

Pankkien konttorit ovat kiinni koko pääsiäisen. Konttorit aukeat normaaliin tapaan ensi viikon tiistaina.

Pääsiäisen menoliikenteen ennakoidaan olevan kiivaimmillaan torstaina kello 13:sta iltakahdeksaan. Eniten liikennettä on arvioitu olevan Helsingistä pohjoiseen teillä kolme, neljä ja viisi. Pääsiäisen paluuliikenteessä vilkkain päivä on todennäköisesti maanantai.

Autoilijoita auttaa tien päällä Autoliiton (siirryt toiseen palveluun) Operaatio Pajunkissa. Autoliiton tiepalvelun työntekijät päivystävät tehostetusti kiirastorstaista pääsiäismaanantaihin.

Mannerheimin lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelin päivystää pääsiäisenä joka päivä kello 14–17. Numeroon 116 111 voi soittaa jutellakseen ihan mistä tahansa aiheesta, muistuttaa MLL verkkosivuillaan. (siirryt toiseen palveluun)

Bussiliikenteen aikatauluissa on pääsiäisenä runsaasti muutoksia. Matkahuolto suosittelee (siirryt toiseen palveluun) matkaan lähteviä ostamaan bussiliput jo etukäteen, sillä pääsiäinen on yksi kiireisimmistä matkustusajankohdista.

Sekä kauko- että lähijunien aikatauluissa on muutoksia pääsiäisenä. Kiirastorstaina kauko- ja lähiliikenteen junat (siirryt toiseen palveluun) kulkevat perjantain aikataulujen mukaisesti. Perjantaina liikennöidään sunnuntain aikataulujen mukaan, ja toisena pääsiäispäivänä eli maanantaina kauko- ja lähijunat noudattavat sunnuntain aikatauluja.

Lue seuraavaksi