1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Osallistu

Alkoholi on monissa juhlissa itsestäänselvyyys, ja raitis voi kokea olonsa ulkopuoliseksi – Oletko sinä peitellyt raittiuttasi?

Käsittelemme tänään tiistaina A-studiossa alkoholinkäytön arkipäiväistymistä ja sen seurauksia.

Osallistu
kolmea samppajalasia kilistetään
John Patrick Fletcher / Getty Images

Alkoholin käyttö on arkipäiväistynyt Suomessa viime vuosikymmeninä. Arkisella illallisella tai pienenkin juhlan kunniaksi saatetaan ottaa lasillinen.

Juomista pidetään monessa tilanteessa itsestäänselvänä. Raitis voi joutua selittelemään valintaansa. Nuori nainen voi peitellä raittiuttaan välttääkseen utelut raskaudesta.

Oletko sinä päätynyt peittelemään raittiuttasi ja missä tilanteissa? Vai oletko sinä tai onko läheisesi peitellyt liiallista alkoholin käyttöä? Millaisiin tilanteisiin se on johtanut?

Voit kertoa kokemuksesi alla jutun kommenttikentässä tai lähettää sähköpostia osoitteeseen hanna.asikainen@yle.fi tai WhatsApp- tai tekstiviestillä numeroon 044-421 0557. Ikävä kyllä emme pysty vastaamaan puheluihin, joten käytäthän numeroa vain viestien ja kuvien lähettämiseen!

Käsittelemme aihetta tänään tiistaina sekä verkossa että A-studion lähetyksessä tänään klo 21 TV1:llä. Keräämme kokemuksia tiistaina klo 16 asti.

*Lue myös: *Äidin alkoholinkäyttö vammautti Jennyn pysyvästi jo sikiönä – hänestä kasvoi silti moninkertainen voittaja

Lue seuraavaksi