Ääniharavana eduskuntaan noussut perussuomalaisten Mauri Peltokangas eurovaaliehdokkaaksi – SDP:n Jutta Urpilainen ei ehdolla

Keski-Pohjanmaan alueelta europarlamenttivaaleihin lähtee viisi ehdokasta, joista kaksi valittiin juuri kansanedustajiksi.

Keski-Pohjanmaa
Mauri Peltokangas
Perussuomalaisten tuleva kansanedustaja Mauri Peltokangas.Yle

Kaustislainen Mauri Peltokangas nousi eduskuntaan ensikertalaisena 13114 äänen saaliilla Vaasan vaalipiirissä. Koko maan ääniharavalistalla hän oli kahdestoista. Nyt hän suuntaa eurovaaleihin.

Myös toinen alueen kansanedustaja, luotolainen kristillisdemokraattien Peter Östman lähtee ehdokkaaksi eurovaaleihin. Östman valittiin juuri kolmannelle kansanedustajakaudelleen.

Ennakko-odotusten vastaisesti kansanedustaja ja entinen valtiovarainministeri, SDP:n Jutta Urpilainen ei ole lähdössä eurovaaleihin. Näin ollen SDP:n, Kokoomuksen ja RKP:n listoilla ei ole keskipohjalaisia eurovaaliehdokkaita.

Keskustan listoilta eurovaaleihin lähtee kokkolalainen, 19-vuotias Oliver Pietilä. Kansalaispuolueen ehdokkaana on niinikään kokkolalainen Jarmo Humalajoki.

Vihreiden eurovaaliehdokkaina ovat kansanedustaja Hanna Halmeenpää Kalajoelta, ja Thomas Snellman Pedersörestä.

Ehdokashakemukset on jätettävä Helsingin vaalipiirilautakunnalle viimeistään tänään torstaina klo 16 mennessä. Suomen eurovaalipäivä on 26. toukokuuta, ennakkoäänestys eurovaaleissa alkaa 15. toukokuuta.