Luvassa harvinaisen lämmin pääsiäinen – Katso sääkartalta milloin kannattaa lähteä ulkoilemaan

Suomessa on tällä hetkellä tavanomaista lämpimämpää. Torstaina on tehty myös tämän kevään lämpöennätyksiä.

sääennusteet
Narsisseja kukkalaatikossa.
Nora Engström / Yle

Luvassa on aurinkoinen ja harvinaisen lämmin pääsiäinen, ennustaa Ylen meteorologi Anne Borgström. Parhaista ulkoilusäistä päästään pyhien aikana nauttimaan maan etelä- ja keskiosissa, missä aurinko paistaa useana päivänä pilvettömältä taivaalta.

Kesäisistä lämpötiloista ei kuitenkaan vielä päästä nauttimaan.

– Lauantaina voi olla pieni mahdollisuus, että 20 astetta menee rikki. Sanoisin kuitenkin, että se menee ensi viikkoon.

Vaikka pääsiäistä vietetään tänä vuonna myöhäisenä ajankohtana, on sää myös vuodenaikaan nähden tavanomaista lämpimämpi. Maa on monin paikoin myös kuiva.

– Vaikka metsässä on lunta eikä varoituskartalla ole mainintaa ruohikkopalovaarasta, niin tulen kanssa kannattaa olla hyvin varovainen, Borgström muistuttaa.

Pohjoisimmassa Suomessa tällaista vaaraa ei vielä ole, sillä lumi peittää vielä maata. Esimerkiksi Kittilässä oli perjantaina aamulla vielä 84 senttimetriä lunta.

Lapissa sateita ja räntää

Torstaina on mitattu kevään lämpimimpiä lämpötiloja. Perjantaina sää on hieman viileämpi ja pilvisyys lisääntyy jonkin verran, kertoo Borgström. Länsi-Lapissa voi sataa iltapäivästä alkaen räntää.

Lauantaina sateet kuitenkin väistyvät itään ja pohjoisessa päästään viettämään pääsiäisen lämpimintä päivää. Lapissa voidaan päästä 15 asteeseen ja etelässäkin sen yläpuolelle. Maan itäosissa lauantai on viileämpi, lämpötila jää monin paikoin 10 asteeseen.

Grafiikka, johon on merkitty pääsiäisen lämpötilat
Pääsiäisviikonlopun sääkartat lupaavat lämmintä säätä.Yle

Sunnuntaina pohjoisessa saadaan sadekuuroja ja tuulta. Etelässä sen sijaan on edelleen lämmintä ja melko aurinkoista.

Borgströmin mukaan sää lämpenee myös Lapissa tiistaina, jolloin koko maassa on aurinkoista. Lämpötila alkaa myös lähestymään 20 astetta maan etelä- ja keskiosissa.

Yle tarjoaa varaslähdön pääsiäisen ulkoilukeleihin torstaina iltapäivällä. Tule mukaan kävelylle taimenpuron varrelle Helsingin Longinojalle. Voit seurata lähetystä Longinojalta täältä.

Kommentointi sulkeutuu 18.4. kello 22.