Talouskurimuksessa painivan Savonlinnan yt-neuvottelut päätökseen – kaupunki vähentää lähivuosina yli 100 henkilötyövuotta

Savonlinnan henkilöstöleikkaukset kohdistuvat muun muassa koulujen ryhmäkokoihin ja liikuntapaikkojen kunnossapitoon.

Lomautukset ja irtisanomiset
Savonlinnan kaupunkia lokakuussa 2018, maakuntamuseo etualalla.
Esa Huuhko / Yle

Savonlinnan kaupunki on saanut päätökseen kaupungin koko henkilökuntaa koskevat yt-neuvottelut. Neuvottelujen lopputuloksena kaupunki vähentää henkilöstöä 105 henkilötyövuoden edestä vuoteen 2022 mennessä.

Savonlinna toteuttaa henkilöstövähennykset ensisijaisesti eläköitymisillä, määräaikaisuuksia vähentämällä ja toimintoja uudelleen järjestelemällä. Kaupunki varautuu irtisanomaan tarvittaessa jopa 40 työntekijää, jos säästötavoitteeseen ei ylletä pehmeämmillä keinoilla.

Säästöjä haetaan keskushallinnon lisäksi sivistystoimesta ja teknisestä toimesta. Teknisessä toimessa säästöjä nähdään ainakin katujen ja puistojen kunnossapidosta, liikunta-alueiden hoidosta ja lupien käsittelyajoista.

Sivistystoimeen iskevät yli viidenkymmenen henkilötyövuoden vähennykset tulevat näkymään Savonlinnan kouluissa. Kaupunginvaltuusto torppasi kaupungin kouluverkon karsimissuunnitelmat viime vuonna, joten koulujen sulkemisen sijaan muutokset iskevät tuntikehyksiin.

– Lähtökohta on, ettei kouluverkkoon kohdistu muutoksia. Tuntikehystä tullaan supistamaan, mikä tarkoittaa ryhmäkokojen voimakasta kasvua. Toisaalta valinnaisuutta tullaan supistamaan ja koulunkäyntiohjaajia vähentämään. Myös muita määräaikaisia työsuhteita vähennetään. Kouluissa ja niiden palvelutasossa nämä säästöt tulevat näkymään, kaupunginjohtaja Janne Laine toteaa.

Miljoonasäästöt vuoteen 2022 mennessä

Savonlinnan tilinpäätös oli viime vuonna 4,9 miljoonaa euroa alijäämäinen ja kuluvalle vuodelle laadittu talousarvio on kaksi miljoonaa euroa alijäämäinen. Kaupungin on korjattava talouden suuntaa välttääkseen kriisikuntamenettelyn.

Savonlinnan kaupunginvaltuusto päätti viime joulukuussa tavoitella vuoteen 2022 mennessä 4,8 miljoonan euron säästöjä kaupungin henkilöstöstä. Kuluvalle vuodelle toteutettiin 0,3 miljoonan euron säästöt määräaikaisia työsuhteita karsimalla, mutta seuraaville vuosille päätetyt 1,5 miljoonan euron vuosittaiset leikkaukset vaativat yt-neuvottelujen toteuttamista.

Henkilöstösäästöjen lisäksi kaupunki säästää palvelutuotannostaan ja neuvottelee Itä-Savon sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Sosterin kanssa sote-kulujen leikkaamisesta. Yhteensä kaupungin säästösumma nousee vuoteen 2022 mennessä 14 miljoonaan euroon.

Kaupunginjohtaja Janne Laine Savonlinnan kaupungintalolla lokakuussa 2017
Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine.Sanni Harmanen / Yle

Kaupunginhallituksen äänestys säästöistä ratkesi tyhjään ääneen

Savonlinnan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina kaupungin ja henkilöstöjärjestöjen yhteistoimintaneuvottelujen neuvottelutuloksen.

Päätös syntyi hallituksessa niukalla erolla, sillä kokousta johtanut kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Eija Stenberg (sd.) esitti yt-neuvottelutuloksen hylkäämistä ja kaupunkirakenneselvityksen teettämistä.

Stenbergin ehdotus sai taakseen kaksi muuta hallituksen jäsentä, kun yt-neuvottelujen tuloksen hyväksymistä kannatti neljä hallituksen jäsentä. Äänestys ratkesi Lauri Kososen (vihr.) antamaan tyhjään ääneen ja henkilöstövähennykset hyväksyttiin äänin 4-3.

Lisäsäästöjä, jos valtionosuuksia leikataan lisää

Kaupunginjohtaja Laine pitää 14 miljoonan säästötoimia riittävänä, mikäli kaupungin valtionosuusrahoitus pysyy ennallaan.

– Yksi syy, miksi säästöjä on tarvittu, ovat olleet nyt jo edesmenneen hallituksen valtionosuusleikkaukset. Keskeistä on, jatkaako myös maan uusi hallitus valtionosuusleikkauksia. Jos leikkaukset jatkuvat, syntyy talouteen lisää alijäämää, joka pitää taas tasapainottaa.

Valtionosuuksien lisäksi myös sosiaali- ja terveysmenojen kasvu on rokottanut Savonlinnan taloutta.

– Jos (sote-kuntayhtymä) Sosteri ei pysy asetetuissa menokehyksissä, tulee se heijastumaan myös kaupungin talouteen, Laine toteaa.

Laine näkee tunnelin päässä myös valoa. Savonlinna on onnistunut elinkeinopolitiikassaan hyvin, ja kaupunkiin on syntynyt uusia työpaikkoja.

– Savonlinnaan tuli viime vuonna yli 200 nettotyöpaikkaa lisää. Meillä on menossa yli sadan miljoonan euron investoinnit, ja meillä on edelleen hyviä neuvotteluja. Viimeisimpänä tietysti Argus Spectrum, joka aloittaa muutamalla kymmenellä työntekijällä. Olemme kehittäneet työllisyyteen ja talouskasvuun, eikä sieltä ole leikattu. Verotulopohja vahvistuu ja sitä kautta myös kaupungin tulopohja.

Lisää aiheesta:

Savonlinna saattaa irtisanoa jopa 40 työntekijää

Sosteri hidasti sote-kulujen kasvua, kuntien maksuosuudet kasvoivat silti 7 miljoonalla