1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mökkipalo

Mökkien turvallisuussuunnitelmat uusiksi Levillä – taustalla tuhoisa tulipalo

Levin Matkailu Oy lupaa edistää lomalaisten turvallisuutta matkailualueella.

Mökkipalo
Levin tulipalossa tuhoutuneen rakennuksen jäänteet.
OTKES

Levin Matkailu Oy uudistaa välittämiensä lomahuoneistojen turvallisuussuunnitelmat. Taustalla on viime viikolla Levillä tapahtunut mökkipalo, jossa kuoli kolme ihmistä.

Vaikka tulipalon kohteena ollut mökki Isorakassa ei ollut Levin Matkailun välittämä, yhtiö lupaa edistää lomalaisten turvallisuutta matkailualueella.

Heti pääsiäisen jälkeen Levin Matkailun edustajat tapaavat alueen lomahuoneistojen huolitsijat turvallisuuteen liittyvissä asioissa. Toukokuussa vastaavat keskusteltu käydään mökkien ja lomahuoneistojen omistajien kanssa.

Levin Matkailu tekee kohteisiin uudet laatu- ja turvallisuusluokitukset ensi kesänä. Lisäksi yhtiö ottaa käyttöön mobiilipalveluna toimivan digitaalisen lomahuoneistokansion, josta löytyvät muun muassa asuntojen turvallisuusohjeet.

– Tulemme myös esittämään, että mökkien siivoaminen sesonkien aikaan tulee tapahtua huolitsijoiden toimesta. Haluamme taata, että mökki on aina uutta lomalaista varten kunnossa eli se on siivottu ja huolehdittu kuntoon ammattilaisten toimesta, Levin Matkailu Oy:n vt. toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari sanoo tiedotteessa.

Lue seuraavaksi