Kaupunginjohtaja Nissinen: "Sampo säilyy Kemin kaupunkikonsernin päätösvallassa"

Tero Nissisen mukaan kaupunki aikoo käyttää omistajaohjausta Sampon toiminnan varmistamiseksi.

Jäänmurtaja Sampo
Turisteja menossa matkailujäänmurtaja Sampon kyytiin Kemin Ajoksessa.
Risto Koskinen / Yle

Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen rauhoittelee matkailujäänmurtaja Sampon ympärillä käytävää keskustelua. Hän vakuuttaa, että Sampo säilyy jatkossakin Kemin kaupunkikonsernin päätösvallassa ja enemmistöomistuksessa.

– Mediassa on kiertänyt monenlaisia keskusteluja Sampon omistajuudesta ja ensi talven operoinnista, mutta alus pysyy Kemissä ja on erittäin merkittävä osa Kemin matkailua, Nissinen kirjoittaa tiedotteessa.

Epätietoisuutta Sampon tulevaisuuden suhteen on herättänyt viimeksi se, että Sampon omistaja satamayhtiö palkkasi aluksen telakointimatkalle miehistöä virolaisen henkilöstövuokrausyritys Nordcrewingin kautta. Matkailujäänmurtajan tulevaisuus on parhaillaan satamayhtiön hallituksen pohdittavana.

Nissisen mukaan aluksen toimintaa on kuitenkin kehitettävä uusien yhteistyömuotojen kautta, jotta sen menestys turvataan. Kaupunki aikoo käyttää omistajaohjausta Sampon toiminnan varmistamiseksi.

– Tulemme tiedottamaan Sampoa koskevista mahdollisista uusista päätöksistä viipymättä niiden varmistuessa. Ensimmäisessä vaiheessa olemme muodostamassa kaupungin omistajaohjauksen linjausta asiassa etenemiseksi, kommentoi Nissinen.