Menoliikenteen huiput ohitettu – uusi rutistus perjantaina aamupäivällä

Moni matkailija on viivästyttänyt lähtöä pääsiäislomille hyvän ajokelin myötä.

Pääsiäisliikenne
Pääsiäisen menoliikennettä
Pääsiäisen menoliikennettä.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Kiirastorstain menoliikenne on sujunut ennustetun mukaisesti. Helsingin tieliikennekeskuksen mukaan ruuhkahuiput olivat pääkaupunkiseudulla iltapäivällä kolmen ja neljän välillä. Muuallakin maassa menoliikenne alkoi hiljentyä iltakuuden jälkeen.

Tieliikenneonnettomuuksia oli vajaat kymmenkunta. Peräänajot ovat ruuhkauttaneet liikennettä väliaikaisesti, mutta suuremmilta vahingoilta on vältytty.

Tampereen tieliikennekeskuksen ennusteen mukaan pääsiäisen menoliikennettä riittää perjantaina vielä aamuyhdeksän ja iltapäiväkahden välille.

Illansuussa liikennettä haittasi valtatielle 4 Renkomäen kohdalle pudonnut siltapalkki. Raivaustöiden takia liikenne pohjoisen suuntaan jouduttiin ohjaaman Lahden keskustan kautta.

Kaksipyöräiset ilmestyivät katukuvaan

Myös liikenne- ja viestintäviraston Traficomin johtava asiantuntija Jussi Pohjonen arvioi, että kiirastorstaina vältytään pahimmilta ruuhkilta.

– Tässä näyttäytyy samanlainen tilanne kuin meidän muissakin juhlapyhissämme, eli menoliikenne alkaa päivää aiemmin kuin ennen. Ihmisillä on erilaisia työaikoja ja vapaita. Se näkyi eilen tien päällä. Liikenteessä näytti paljon arkikeskiviikkoa vilkkaammalta.

Pohjosen mukaan ainakin Etelä-Suomen päätieverkolla on tänään täysi kesäkeli. Hän muistuttaa, että liikenteessä näkyy kevään merkkinä myös moottoripyöriä, ja autoilijoiden kannattaa olla tarkkana eteen tulevien tilanteiden kanssa.