Isä pelasti pikkulapsensa dingon hampaista Australiassa – useita villikoirien hyökkäyksiä alueella tänä vuonna

Dingo oli raahannut taaperon yöllä perheen asuntoautosta suositulla lomasaarella. Viranomaiset ovat varoittaneet matkailijoita suojelluista dingoista.

Dingo eli australianvillikoira on suojeltu laji Fraser Islandin kansallispuistoalueella. Kuva: AOP

Australiassa perheenisä onnistui pelastamaan pikkulapsensa dingon hampaista leirintäalueella Queenslandin Fraser Islandin hiekkasaarella.

Dingo eli australianvillikoira oli onnistunut pääsemään yöllä perheen asuntoautoon suositulla lomasaarella. Se oli käynyt kiinni vuoden ja kahden kuukauden ikäiseen taaperoon ja raahannut hänet ulos.

Autossa nukkumassa olleet vanhemmat heräsivät lapsensa huutoon. Pelastusviranomaisten mukaan isä karkotti tiehensä useita lähellä pyörineitä dingoja ja sai napattua lapsensa turvaan.

Taapero kiidätettiin pelastushelikopterilla sairaalahoitoon. Hänellä oli pään ja kaulan alueella syviä haavoja sekä kallonmurtuma.

Pelastusviranomaisten mukaan kyseessä oli kolmas kerta, kun dingo on hyökännyt lapsen kimppuun saarella tänä vuonna.

Metsänvartijat tutkivat tapausta ja partioivat saarella.

Fraser Island on osa Great Sandy National Park -kansallispuistoa ja Unescon maailmanperintökohde. Sen luonto, sademetsät ja hiekkadyynit houkuttelevat vuosittain runsaasti matkailijoita.

Dingot ovat saarella suojeltuja. Fraser Islandilla arvioidaan olevan noin 200 dingoa, jotka liikkuvat enimmillään 30 eläimen laumoissa. Viranomaiset ovat varoittaneet matkailijoita dingoista ja kehottaneet pysyttelemään niistä etäällä.