Ulkoministeriö: Mahdollisista suomalaisuhreista ei vielä tietoa – Sri Lankassa yli 160 suomalaista

Tieto Sri Lankassa olevien suomalaisten määrästä kasvoi kaksinkertaiseksi, kun heitä kehotettiin tekemään matkustusilmoitus.

Sri Lanka
St Anthonyn  kirkko Kochchikade, Colombo, Sri Lanka 21. huhtikuuta
Poliisit tutkivat räjähdyksen jälkiä St Anthony's Shrine -kirkon edustalla Sri Lankan pääkaupungissa Colombossa sunnuntaiaamuna. Pushpa Kumara / EPA

Ulkoministeriö seuraa Sri Lankan tilannetta ja sitä, onko loukkaantuneiden tai uhrien joukossa mahdollisesti suomalaisia, kertoo ministeriön viestintäpäivystäjä Meira Pappi Ylelle.

Tiedossa ei vielä sunnuntain loppuiltapäivästä ollut, että kukaan suomalainen olisi kuollut tai haavoittunut iskuissa. Tilanteen selvittely jatkuu.

Sunnuntaiaamuna sattuneissa tuhoisissa iskuissa kirkkoihin ja hotelleihin pääkaupunki Colombossa, läheisessä Negombossa ja itäisessä Batticoloassa on kuollut yli 200 ihmistä ja haavoittunut satoja.

Näin Sri Lankan iskut etenivät: Ensin räjähti pääsiäismessuissa, sitten huippuhotelleissa

Saarella on parhaillaan yli 160 suomalaista. Räjähdyssarjan jälkeen ulkoministeriö kehotti saarella olevia suomalaisia tekemään matkustusilmoituksen, minkä jälkeen ilmeni, että maassa on yli 160 suomalaista, kertoi ulkoministeriön ajankohtaisviestinnän päällikkö Vesa Häkkinen. Ennen iskuja matkustusilmoituksen oli tehnyt noin 80 suomalaista.

Matkatoimistoista kerrotaan, että Sri Lankaan ei tällä hetkellä juuri tehdä ryhmämatkoja. Tjäreborgin tuotepäällikkö Jessica Virtasen mukaan maassa on Tjäreborgin kautta kahdeksan omatoimimatkailijaa. Heihin on oltu yhteydessä.

Myös Pohjoismaiden suurin matkanjärjestäjä TUI lennättää tällä hetkellä Suomesta Sri Lankaan vain omatoimimatkailijoita. Lehdistöpäivystäjä Mari Berg kertoo, ettei saarella ole tällä hetkellä heidän kauttaan yhtään suomalaista.

Tilanne on samanlainen myös Apollomatkoilla, kertoo markkinoinnista vastaava Satu Kontulainen. Talvimatkailukausi Sri Lankaan päättyi noin viikko sitten.

Matkustusilmoituksen tehneille on lähetetty viesti, jossa kerrotaan iskuista ja kehotetaan olemaan yhteydessä läheisiin, Meira Pappi kertoo.

Lisäksi ulkoministeriö kehottaa Sri Lankassa olevia suomalaisia seuraamaan paikallisia tiedotusvälineitä ja viranomaisten ohjeita sekä tekemään matkustusilmoituksen, jos sellaista ei ole vielä tehty.

Etelä-Aasian kiertävä suurlähettiläs Harri Kämäräinen on ohjeistanut matkustajia Twitterissä (siirryt toiseen palveluun).

Oletko paikalla Sri Lankassa? Voit ottaa yhteyttä ja lähettää kuvia tai videoita osoitteeseen yle.uutiset@yle.fi (siirryt toiseen palveluun).

Juttua päivitetty 21.4. kello 17.16: Muutettu Sri Lankassa olevien suomalaisten määräksi yli 160.

Lue lisää:

Sri Lankan terrori-iskut tulivat järkytyksenä: "Kukaan ei edes uskaltanut aavistaa tällaista"

Yle seurasi: Sri Lankan pommi-iskuissa on kuollut yli 200 ihmistä, Tanskan ulkoministeriö kertoo kolmesta tanskalaisuhrista

Singaleesien ja tamilien Sri Lankassa kristityt ovat vähemmistö