Kemian alan teollisuushallin katto paloi Kotkassa

Paloa sammuttamaan hälytettiin 30 pelastuslaitoksen yksikköä.

tulipalot
Teollisuushalli palaa Kotkan Kyminlinnassa.
Teollisuushalli palaa Kotkan Kyminlinnassa.Sasu Mäkinen

Kotkassa Kyminlinnassa paloi kemian alan yrityksen teollisuushallin katto. Finex Oy:n noin 1 500 neliön laajuisen hallin katto oli ilmiliekeissä ja kattorakenteista tuprusi sankasti mustaa savua.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palopaikalle paria minuuttia ennen kello 17:ää. Paloa sammuttamaan hälytettiin 30 pelastuslaitoksen yksikköä Kotkasta ja lähiseudun kunnista, pelastuslaitos kertoo.

Paikalla olleen silminnäkijän Sasu Mäkisen mukaan hallin kattorakenteet olivat täyden palon vaiheessa pelastuslaitoksen saapuessa paikalle.

Finexin toimitusjohtaja Ari Leppänen kertoo, että palo on saatu sammutettua. Hänen mukaansa pelastuslaitos on siirtynyt jälkisammutukseen. Myös Kymenlaakson pelastuslaitos tviittasi, että palo on saatu hallintaan ja kohteessa jatkuvat jälkisammutustyöt.

Leppäsen mukaan palo ei ole aiheuttanut henkilövahinkoja. Pelastuslaitoksen mukaan palossa syntyi huomattavat aineelliset vahingot.

Finex on muoviaineita valmistava kemian alan yritys. Leppäsen mukaan tulessa ei ollut tuotantotilojen päärakennus vaan toinen, pienempi rakennus, jossa ei valmisteta kemikaaleja.

Viranomaiset selvittävät palon syttymissyytä ja -tapaa.

Juttua päivitetty kello 18.27 Finexin toimitusjohtajan tiedoilla.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus