Lapissa pääsiäistä vietettiin rauhallisesti – liikenteessä jäi kiinni rattijuoppoja

Poliisin mukaan ajonopeudet pysyivät pääsiäisenä kohtuullisina, vaikka autoilijoille kirjoitettiinkin sakkoja ylinopeuksien takia.

pääsiäinen
Lapin poliisin vanhempi konstaapeli Janne Vaarala suorittamassa puhallutusta liikennevalvonnan yhteydessä.
Antti Mikkola / Yle

Pääsiäisenvietto on sujunut Lapissa rauhallisesti eikä poliisin tietoon ole tullut vakavia rikoksia eikä onnettomuuksia. Tunturikeskuksissa poliisi joutui puuttumaan muutamien häiriötä aiheuttaneiden ihmisten käyttäytymiseen ja toimittamaan osassa niistä häirikön putkaan.

– Pohjoisen Lapin poliisille pääsiäinen näyttäytyi hyvin rauhallisena, toteaa poliisi tiedotteessaan.

Rattijuoppoja kiinni Rovaniemellä ja Meri-Lapissa

Myös Rovaniemellä pääsiäinen oli normaaliin viikonloppuun verrattuna rauhallinen. Rovaniemellä poliisin tietoon tuli kolme pahoinpitelyä ja viisi rattijuopumusta, joista kolme oli huumausaineille.

Liikennevalvonnassa yksi kuljettaja määrättiin ajokieltoon huomattavan ylinopeuden takia. Lisäksi poliisi kirjoitti lukuisia sakkoja ja rikesakkoja maltillisemmista ylityksistä.

– Kokonaisuutena arvioiden ajonopeudet pysyivät kuitenkin pääsiäisen aikana kohtuullisina, poliisi arvioi tiedotteessaan.

Torniossa jäi kiinni lauantaina 18-vuotias mies, joka oli ajokiellossa. Tämä oli miehelle 11. kerta, kun hän ajoi ajokortitta.

Keminmaassa jäi kiinni 31-vuotias kuljettaja, jonka epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen huumausaineiden alaisena. Kuljettajalla ei ollut myöskään voimassa olevaa ajokorttia.

Kemissä jäi kiinni mönkijällä ajanut 16-vuotias nuori nainen, jota epäillään rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Maatilan päärakennus paloi Torniossa

Torniossa paloi pääsiäisenä omakotitalo. Lapin pelastuslaitoksen mukaan Lautamaantiellä sijaitseva asuinrakennus kärsi vakavia palo- ja vesivahinkoja tulipalossa, joka syttyi pitkänäperjantaina.

Lapin pelastuslaitokselta kerrotaan, että palo sai alkunsa rakennuksen ulkoseinästä taloon tulevan sähköjohdon lähistöltä, josta se levisi nopeasti kattorakenteisiin ja yläkertaan.

Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja, mutta pelastuslaitos joutui purkamaan yläkerroksen rakenteita palon sammuttamiseksi.

Sosiaalipäivystys varautui järjestämään talon asukkaille tilapäismajoituksen ja paikallisen energiayhtiön piti järjestää lammastilalle sähköt lauantain aikana.

Tulipaloa oli sammuttamassa noin 15 palomiestä Kemin ja Tornion asemilta sekä Tornion VPK:sta.