1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulu

Opiskelijoiden terveydenhuolto tasavertaistuu: Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö hoitaa jatkossa myös ammattikorkeakoululaisia

Tällä hetkellä ammattikorkeakoulujen opiskeluterveydenhuolto on kuntien vastuulla.

Oulu
Stetoskooppi lääkärin käsissä.
Alex Proimos

Korkeakoulujen opiskeluterveydenhuolto uudistuu vuoden 2021 alussa. Eduskunta hyväksyi maaliskuussa lakiesityksen, jonka myötä Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö YTHS ottaa hoitaakseen myös ammattikorkeakoululaisten terveyspalvelut.

Uudistuksen tavoitteena on taata tasavertaiset terveyspalvelut kaikille korkeakouluopiskelijoille opiskelupaikasta riippumatta. Vielä tällä hetkellä ammattikorkeakoulujen opiskeluterveydenhuolto on kuntien vastuulla, ja terveydenhuollon laatu on vaihdellut eri puolilla Suomea.

Terveydenhuolto jää jatkossa osittain opiskelijoiden itse maksettavaksi.

Opiskelijoilta peritään vuosittainen terveydenhoitomaksu, joka on arviolta 77 euroa. Tällä hetkellä yliopisto-opiskelijoiden terveydenhoitomaksu sisältyy ylioppilaskunnan jäsenmaksuun, joten yliopistoissa opiskeleville uudistus ei tuo maksuihin suuria muutoksia.

Lue koko juttu: Kaikki opiskelijat tasavertaiseen asemaan – uudistuva opiskeluterveydenhuolto tuo ammattikorkeakoululaisille nykyistä laajemmat palvelut

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi