Kaikkonen: Hallitusovi ei "kategorisesti" kiinni, vaan "viisi senttiä raollaan" – Katso videolta, miten Sipilä kommentoi eroaan

Keskustan uusi eduskuntaryhmä kokoontui tänään ensimmäistä kertaa eduskuntavaalien jälkeen. Yle seurasi tässä artikkelissa päivän tapahtumia eduskunnassa.

Juha Sipilä
Juha Sipilä
Juha Sipilä joutui toimittajien ja kuvaajien piirittämäksi jo mennessään eduskuntaryhmän kokoukseen. Videossa hän kommentoi eroaan.
  • Puheenjohtaja Juha Sipilä vahvisti, että keskustalla on nyt "aika selvä suunta oppositioon". Ryhmäjohtaja Antti Kaikkosen mukaan hallitusovi on silti vielä "varmaan viisi senttiä raollaan".
  • Uudet kansanedustajat saivat tänään muun muassa valtakirjansa. Keskustan lisäksi useat muut puolueet pitivät ensimmäisen ryhmäkokouksensa vaalien jälkeen.
  • Perussuomalaisilla valta vaihtui, kun Ville Tavio voitti aiemmin puolueen eduskuntaryhmää vetäneen Leena Meren. Perussuomalaisten ehdokas varapuhemieheksi on Juho Eerola.
  • Monet puolueet kertoivat myös käyneensä keskusteluja suurimman puolueen SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen kanssa pääsiäisen aikana.

Tästä voit katsoa, miten keskustan ryhmäjohtaja Antti Kaikkonen kommentoi puolueen tilannetta:

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen (vas.) sekä varapuheenjohtajat Hanna Kosonen ja Markus Lohi keskustan eduskuntaryhmän järjestäytymiskokouksessa Helsingissä 23. huhtikuuta.
Ryhmäjohtaja Antti Kaikkosen mukaan keskustan into hallitukseen ei ole suurimmillaan. Eduskuntaryhmä valitsi tiistaina entiset puheenjohtajansa Kaikkosen, Hanna Kososen ja Markus Lohen jatkoon.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Sipilän ilmoitti tasan viikko sitten jättävänsä puolueensa puheenjohtajuuden. Hän totesi, että keskustan huono vaalitulos ei jättänyt hänelle muita mahdollisuuksia.

Sipilä ilmoitti kommentoivansa tarkemmin eronsa syitä pääsiäisen jälkeen. –

Keskusta valitsee uuden puheenjohtajan ylimääräisessä puoluekokouksessa 7. syyskuuta.

Lue lisää:

Nyt valta vaihtuu konkreettisesti: Uudet kansanedustajat saavat valtakirjansa ja eduskunnan puhemies nuijansa

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus