Pelialan kasvu jatkuu – Kajaanissa panostetaan myös alan koulutukseen

Peliyritysten oman arvion mukaan alalle tulee seuraavan puolentoista vuoden aikana satoja uusia työpaikkoja.

Kajaani
Critical Force aikoo panostaa kilpailullisiin moninpelattaviin mobiilipeleihin jatkossakin.
Pelialan uskotaan työllistävän myös jatkossa.Critical Force

Koko Suomessa pelialalla on tällä hetkellä noin 3 200 työntekijää, joista jopa kolmasosa on ulkomaalaisia. Työntekijöiden määrä on kasvanut jatkuvasti kahden viime vuoden aikana ja ulkomaalaisten työntekijöiden määrä on pompannut jopa 75 prosenttia.

Neogames Finland ry:n selvityksen mukaan peliyritykset myös uskovat alan kasvuun. Arvio on, että työpaikkoja syntyy seuraavan puolentoista vuoden aikana jopa 500 lisää.

Myös Kainuussa peliala kukoistaa.

– Toimialan kokonaistilanne on Kainuussa tähän mennessä kerättyjen tietojen valossa edelleen suhteellisen hyvä, koska sekä työpaikkojen kokonaismäärä ja yhteenlaskettu liikevaihto ovat edelleen kasvaneet, totesi projektipäällikkö Timo Ylikangas Kainuun Edusta aiemmin.

Kainuussa pelialalle on tarkoitus luoda oma koulutuspolkunsa aina alakoulusta (siirryt toiseen palveluun)ammattikorkeakouluun saakka.

Esimerkiksi kajaanilainen Critical Force uskoo tulevaan, vaikka yritys vähensi 11 työntekijää Kajaanin yksiköstään viime vuoden lopulla yt-neuvottelujen tuloksena. Tuolloin yritys lopetti myös uuden pelinsä työstämisen ja keskitti voimat lippulaivapelinsä Critical Opsin kehittämiseen. Kolme vuotta sitten lanseeratulla Critical Ops -pelillä on jo yli 60 miljoonaa latauskertaa.

– Operaatioiden tehostamistoimet ovat takana ja fokus on nyt liikevaihdon kasvattamisessa sekä yritystason rakenteiden kehittämisessä, kertoo Critical Forcen toimitusjohtaja Sami Tolonen.

Critical Forcella on nyt 49 työntekijää, joista yhdeksän on ulkomaalaisia. Lisää väkeä palkataan sitä mukaan kun tarvetta ilmenee.

– Olemme hyvin optimistisia liikevaihdon kasvun suhteen tämän tilikauden aikana, joten sen suhteen näyttää oikein hyvältä, toteaa Sami Tolonen.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus