Uusi IRA tunnustaa tappaneensa toimittaja Lyra McKeen – pyytää perheeltä anteeksi

Poliisi kertoi tiistaina pidättäneensä 57-vuotiaan naisen McKeen surmaan liittyen.

Pohjois-Irlanti
Lyra McKee
Lyra McKee toimittajafestivaalilla Italiassa huhtikuussa 2017.Francesco Cuoccio / International Journalism Festival / EPA-EFE

Uusi IRA -niminen tasavaltalaisryhmä tunnustaa, että yksi sen jäsenistä tappoi toimittaja Lyra McKeen torstaina Derryssä Pohjois-Irlannissa.

Ryhmä sanoo lausunnossaan, että toimittaja sai surmansa seisoessaan "vihollisjoukkojen" vieressä. Tällä Uusi IRA viittaa poliiseihin: Poliisin mukaan McKee kuoli, kun ampuja tulitti summittaisesti poliiseja mellakan yhteydessä.

Uusi IRA pyytää lausunnossaan McKeen perheeltä ja ystäviltä anteeksi tämän surmaamista. Ryhmä sanoo kehottaneensa jäseniään vastedes varovaisuuteen vastaavissa tilanteista, kertoo The Irish Times -lehti. (siirryt toiseen palveluun)

Ketään ei ole toistaiseksi asetettu syytteeseen 29-vuotiaan McKeen ampumisesta.

Poliisi kertoi tiistaina pidättäneensä 57-vuotiaan naisen surmaan liittyen. Aiemmin poliisi otti kiinni kaksi nuorta miestä, mutta heidät on päästetty vapaaksi.

Uuden IRA:n ovat perustaneet Pohjois-Irlannin rauhanprosessia vastustavat ryhmät. Ne ovat tehneet satunnaisia pommi-iskuja tai syyllistyneet ammuskeluun.

Ryhmät syntyivät, kun Irlannin tasavaltalaisarmeija IRA laski aseensa Pohjois-Irlannin vuoden 1998 rauhansopimuksen mukaisesti.

Aiheesta aiemmin:

Toimittajalta: Uudelleen leimahtanut väkivalta Pohjois-Irlannissa oli odotettavissa

Pohjois-Irlannissa toimittajasurman takia pidätetyt vapautettu

Lähteet: AP, AFP, Yle Uutiset