Taittuvanäyttöiset puhelimet hajosivat testaajien käsiin – Samsung lykkää uuden puhelimensa myyntiä

Samsung Galaxy Fold -puhelimen näyttö on hajonnut useiden laitetestaajien käsissä.

Taipuva näyttö
DJ Koh esitteli uuden Galaxy-mallin, jonka erikoisuutena on taitettava näyttö.
Johtaja DJ Koh esitteli San Franciscossa 20. helmikuuta uuden Galaxy-mallin, jonka erikoisuutena on taitettava näyttö. Samsung

Elektroniikkajätti Samsung lykkää taittuvanäyttöisen Galaxy Fold -puhelimensa myyntiä. Samalla yhtiö kerää takaisin kaikki toimittajille ja arvostelijoille lähetetyt testilaitteet.

Samsung päätti lykätä puhelimensa julkaisua sen jälkeen, kun esille nousi useita tapauksia, joissa puhelimen taipuva näyttö oli hajonnut testaajan käsissä. Useat puhelinta testanneet teknologiatoimittajat ovat kertoneet näyttöön ilmestyneistä kupruista ja säröistä vain päivän käytön jälkeen.

Lähes 2 000 dollaria maksavan Galaxy Foldin oli määrä ilmestyä kauppoihin Yhdysvalloissa ensi perjantaina. Nyt julkaisu lykkääntyy hamaan tulevaisuuteen maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan selvittäessä ongelman syitä.

Yhdeksi syyksi on nostettu taipuvaa näyttöä suojaava kalvo, jonka moni laitetestaaja on vanhasta tottumuksesta repinyt irti laitteesta. Galaxy Foldin kohdalla suojakalvo kuitenkin kuuluu jättää paikoilleen.

Samsung toteaa tiedotteessaan, että ongelmat näyttävät liittyvän laitteen esillä oleviin saranoihin. Yhtiö aikoo myös parantaa ohjeistusta liittyen näyttöä suojaavaan kerrokseen.

Vaikka kyseessä on kiusallinen ongelmalle Samsungille, ongelmat taipuvanäyttöisen puhelimen kanssa tuskin pahemmin horjuttavat yhtiön mainetta. Toisin oli kolme vuotta sitten, kun Samsung ajautui kriisiin Galaxy Note 7 -puhelimien räjähtelevien akkujen kanssa. Note 7:n ongelmat maksoivat Samsungille miljardeja dollareita ja tekivät huomattavan lommon yhtiön maineelle

Lue myös:

Tämä on nyt uusinta uutta: taittuva puhelin – ja hintalappu yli kaksituhatta euroa