Turun joukkoliikenneratkaisu lykkääntyy loppukesään

Aikalisän aikana kaupunki hankkii lisätietoa raitiotiehankkeen taloudellisista vaikutuksista.

Turku
Turun lippu
Yle

Päätös Turun kaupunkiseudun joukkoliikenneratkaisusta siirtyy kesän yli elokuuhun. Kaupunginjohtaja Minna Arve esittää asian poistamista kaupunginhallituksen tiistaisen kokouksen esityslistalta.

Elokuuhun mennessä saatavilla pitäisi olla lisätietoa päätöksenteon tueksi. Erityisesti kyse on ratkaisun taloudellisia vaikutuksia koskevista selvityksistä.

Arve ehdotti aiemmin Turun Varissuolta Raisioon ulottuvan raitiotien hanke- ja toteutussuunnittelmien aloittamista. Osa puolueista on kuitenkin epäillyt, että kaupungin talous ei kestä raitiotieinvestointia.

Turun raitiotien yleissuunnitelman laatimisen yhteydessä on laadittu selvitys ”Turun kaupunkiraitiotien linjausvaihtoehtojen kiinteistötaloudellinen analyysi”. Selvitys on valmistunut vuonna 2014. Arvion valmistumisen jälkeen on laadittu merkittäviä kaupunkikehityssuunnitelmia, kuten kaupunginvaltuuston hyväksymä kaupungin merkittävin kaupunkikehityshanke Turun Tiedepuisto. Uusi selvitys päivittää vanhentuneeseen toimintaympäristöön perustuvaa analyysiä.

– Asian mittaluokka ja merkitys on sama myös kesän jälkeen. Kyse on suuresta kaupunkikehitysratkaisusta, joka määrittää Turun kaupunkiseudun kehitystä vuosikymmenien päähän. Toivon mukaan pystymme nyt pienen lisäodotuksen jälkeen vastaamaan paremmin niihin kysymyksiin, joita päätöksentekijöillä ja kaupunkilaisilla hanketta koskien on, toteaa MInna Arve kaupungin tiedotteessa.