CNN: Palestiinalaisteini pakeni sidotuin silmin ja kädet raudoissa israelilaissotilaita – sotilaat ampuivat jalkoihin

Israelin puolustusjoukot (IDF) kertoo tutkivansa viime viikon torstaina tapahtunutta ammuskelua.

Lähi-itä
Osama Ali al-Badan
Israelilaissotilas antoi palestiinlaisteinille ensiapua sen jälkeen, kun Israelin sotilaat olivat ampuneet tätä jalkoihin.Mohammed Hmeid / AFP

Israelilaissotilaat ovat ampuneet 15-vuotiasta palestiinalaisteiniä, joka yritti paeta sotilailta silmät sidottuina ja kädet raudoitettuna, kertoo yhdysvaltalainen uutiskanava CNN (siirryt toiseen palveluun).

15-vuotias palestiinalaispoika oli otettu aiemmin kiinni epäiltynä järjestyshäiriöistä.

Palestiinalaislähteiden mukaan ammuskelu tapahtui viime viikon torstaina Länsirannalla Tuqun kylässä Betlehemin eteläosissa. Kylässä oli järjestetty aiemmin palestiinalaisopettajan hautajaiset, jonka jälkeen palestiinalaiset ja israelilaiset olivat ottaneet yhteen. Paikalliset kuvasivat ja videoivat tilanteen.

Teinin isä kertoo CNN:lle, että hänen poikaansa ammuttiin pistoolilla molempiin jalkoihin kerran.

– He syyttivät häntä kivien heittämisestä. Olen varma, ettei hän tehnyt sitä. Pojallani ei ole mitään salattavaa ja hän myöntäisi kyllä, jos olisi heittänyt kiven. Mutta onko tämä todellakin syy ampua häntä, ihmetteli isä.

Israelin puolustusvoimat (IDF) kertoo, että tapaus on tutkinnassa. IDF:n mukaan ammuskelua edelsi tilanne, jossa palestiinalaiset heittelivät kiviä IDF:n joukkoja sekä ajoneuvoja päin "vaarantaen siviilit sekä IDF-joukot.”

Puolustusvoimat kertoo hajottaneensa mellakat ja pidättäneensä yhden henkilön epäiltynä kivien heittelystä.

– Pidätetty yritti lyhyen ajan kuluttua paeta, jolloin puolustusvoimat ryhtyi takaa-ajoon, jonka aikana häntä ammuttiin alavartaloon, kertoo IDF julkilausumassaan.

Palestiinalaisten paikan päällä ottamista kuvista ja videoista näkyy, kuinka palestiinalaiset kiiruhtivat ammuskelun jälkeen loukkaantuneen teinin luokse. Hänet kiidätettiin paikalta sairaalaan. Teinin tila on tällä hetkellä vakaa. Isän mukaan poika ei ole enää pidätettynä.

Aiheesta lisää:

Israeli soldiers shoot blindfolded, handcuffed Palestinian as he tried to flee (siirryt toiseen palveluun)