Hämeenlinnan kaupunki: Ahveniston moottoriradasta tehty valitus on aiheeton

Ahveniston ystävät ry. on valittanut moottoriradan toiminnasta ja ympäristöluvasta hallinto-oikeuteen mm. melu- ja pohjavesisyistä.

Ahveniston moottorirata
Fortmuloita isossa valkoisessa teltassa huoltomiesten ympäröiminä
Formula 4 NEZ Champion-luokan autot olivat Ahveniston 50-vuotisjuhlajoissa koottu yhden ison teltan suojaan.Miki Wallenius / Yle

Hämeenlinnan kaupunginhallitus tyrmää Ahveniston ystävät ry:n valituksen Ahveniston moottoriradasta.

Kaupungin vastineessa hallinto-oikeudelle todetaan, että jääviysongelmaa ei ole ja pohjavesiensuojelu on tehty lupaehtojen mukaan.

Ahveniston ystävät puolestaan vaatii hallinto-oikeudelle lähettämässään valituksessa moottoriradan toiminnan keskeyttämistä. Yhdistyksen mukaan muun muassa moottoriradan pohjavesi- ja melunsuojelutoimet ovat riittämättömät.

Ahveniston moottoriradalla on voimassa oleva ympäristölupa, jossa seurataan mm. radan tuottamaa melua. Vaasan hallinto-oikeus on antanut radalle ympäristöluvan vuonna 2015 ja se on velvoittanut seuraamaan ja raportoimaan radan tuottamasta melutasosta ympäristölleen.

Ahveniston moottorirataa käytetään kisoihin tai moottoriurheiluun toukokuusta elokuun loppuun asti. Avajaiskisat radalla ovat yleensä äitienpäivän aikoina.

Moottorirata on otettu käyttöön Hämeenlinnassa vuonna 1967.