Sri Lankassa pidätetty jo 60 terroriepäiltyä – poliisi räjäytti moottoripyörän

Pääsiäisen pommi-iskujen tutkimukset etenevät.

Sri Lanka
Rikostutkijoita tutkimassa pommin räjähdyspaikkaa.
Rikostutkijoita tutkimassa pommin räjähdyspaikkaa.Jewel Samad / AFP

Sri Lankan viranomaiset ovat tehneet jo 60 pidätystä, jotka liittyvät pääsiäisen aikaan tehtyihin pommi-iskuihin, kertoo maan apulaispuolustusministeri.

Terroristijärjestö Isis on sanonut olevansa tekojen takana, joskin niistä epäillään myös kahta paikallista islamistiryhmää.

Iskuissa on tähän mennessä kuollut jo 359 ihmistä.

Ministerin mukaan paikallisen islamistiryhmän johtaja oli yksi itsemurhaiskun tekijöistä. Hän kuoli Shangri-La-hotellissa.

Poliisin mukaan itsemurhaiskijöitä oli kaikkiaan yhdeksän. Heistä kahdeksan on tunnistettu. Yksi terroristeista oli opiskellut Britanniassa ja Australiassa.

Tutkimuksissa avustaa Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI. Yhdysvaltain Sri Lankan -suurlähettilään mukaan Yhdysvalloilla ei ollut tietoa Sri Lankaan kohdistuvasta terroriuhasta ennen pääsiäistä. Lähettilään mukaan terroriuhkan tutkimuksissa on ilmiselvästi ollut puutteita.

Tänä aamuna pääkaupungin Colombon poliisi räjäytti kontrolloidusti moottoripyörän paikallisen elokuvateatterin luona. Tapahtuman yksityiskohdat eivät ole toistaiseksi tiedossa.

Ketkä kylvivät tuhoa Sri Lankassa? Mahdollisia tekijöitä on jo ainakin kaksi

24.4. klo 9.00 Uutista korjattu uutistoimisto Reutersin virheen takia: Sri Lankassa pidätetty 60, ei sataa epäiltyä.

Lähteet: Reuters, AP