Espanjasta varastettuja autoja myytiin Suomessa autokaupassa: Asian käsittely oikeudessa alkoi

Vahinkoja on jo osittain korvattu asianomistajille. Ainakin kahdelle syytetylle vaaditaan vankeutta.

rahanpesu
Tampereen oikeustalo
Antti Eintola / Yle

Tamperelaisen autokaupan vastuuhenkilöiden epäillään syyllistyneen törkeään rahanpesuun. Asian käsittely alkoi keskiviikkona Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Kihlakunnansyyttäjä nosti syytteet kolmea henkilöä vastaan törkeistä rahanpesurikoksista, törkeistä petoksista ja rekisterimerkintärikoksista. Lisäksi neljättä henkilöä vastaan on nostettu syyte törkeästä petoksesta.

Epäiltyjen rikosten tapahtuma-aika on 17.7.2017–8.3.2018.

Osa haastehakemuksista on vasta julkisia, mutta niiden perusteella kahdelle suomalaisista syytetyistä vaaditaan vähintään kahden vuoden ehdotonta vankeutta.

Rikoshyöty 200 00 euroa

Syytettyjä epäillään esimerkiksi kuuden uudehkon, Saksasta tuodun, alun perin anastetun ajoneuvon maahantuonnista, vastaanottamisesta ja rekisteröinnistä suomalaiselle rekisteritunnukselle. Ajoneuvot on anastettu syyttäjän mukaan oikeilta omistajiltaan Espanjassa toukokuun ja joulukuun välisenä aikana vuonna 2017.

– Törkeää petosta koskevat syytteet koskevat näiden ajoneuvojen edelleen myyntiä Suomessa. Ajoneuvot on myyty Tampereella toimivan autoliikkeen lukuun, Sisä-Suomen syyttäjävirasto sanoi aiemmin tiedotteessa.

Syyttäjän mukaan rikoshyöty on ollut 200 000 euroa.

Vahinkoja on jo osittain korvattu asianomistajille ja rikoksista epäiltyjen omaisuutta on asetettu vakuustakavarikkoon korvausten maksamisen turvaamiseksi.

Pääkäsittelyyn on varattu käräjäoikeudessa yli viikko aikaa. Oikeudenkäynnin pääkielenä on suomi. Puheenvuorot tulkitaan osin khmerin ja englannin kielille.

Lue lisää:

Tamperelaista autokauppaa epäillään rahanpesusta: Espanjasta varastettuja autoja myytiin Suomessa