Tiina Isotalus Kokkolan valtuuston johtoon: "Persoona saa näkyä"

SDP:n Tiina Isotalus ottaa nuijan kokoomuksen Bjarne Kallikselta.

Kokkola
Tiina Isotalus
Tiina IsotalusMinna Mustonen / Yle

Tiina Isotaluksesta tulee Kokkolan kaupunginvaltuuston uusi puheenjohtaja.

Isotalus on tällä hetkellä valtuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja. Hän on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri. Isotaluksen määräaikainen virka Kalajoen hallintosihteerinä päättyy toukokuun lopussa.

Kaupunginhallituksessa SDP:n jäseninä jatkavat Raimo Hentelä ja Sirpa Orjala. Varajäsenet ovat Emma Haapasaari ja Petri Partanen.

Valinnat vahvistaa kaupunginvaltuusto.

Puolueiden välisen sopimuksen mukaan valtuustokauden puolivälissä luottamusmieskokoonpanoihin tehdään muutoksia. Ensimmäiset kaksi vuotta valtuuston puheenjohtajana on toiminut kokoomuksen Bjarne Kallis.

Siinä ei sellaista machiavellimaista tyyliä niinkään kaivata.

Isotalus sanoo, että yhteistyö Kalliksen kanssa on toiminut hyvin. Toisaalta he edustavat eri ikäluokkia ja ovat erilaisia persoonia, joten tyylin muutosta on luvassa.

– Persoona saa toki näkyä valtuuston puheenjohtajuudessakin, sanoo Isotalus.

Puheenjohtajan roolin Isotalus näkee koko valtuuston luotsaamisena: puheenjohtaja johtaa puhetta ja työskentelyä.

– Perinteiseen vallankäyttöön se ei ole oikea asema. Siinä ei sellaista machiavellimaista tyyliä niinkään kaivata. Se on poliittisen työskentelyn mahdollistajan rooli, jossa luovitaan ja yritetään löytää yhteisiä säveliä ja vetää kentän näkemyksiä yhteen.

Kulisseissa puheenjohtaja sen sijaan voi Isotaluksen mukaan käyttää valtaa edistääkseen Kokkolan edunvalvontaa ja tärkeiden intressien ajamista valtakunnan tasolla.