Hyppää sisältöön

Bruce Dickinson nimitetään Helsingin yliopiston kunniatohtoriksi

Dickinson vastaanottaa kunniatohtorin arvon poissa olevana.

Rockyhtye Iron Maidenin solisti Bruce Dickinson nimitetään Helsingin yliopiston filosofisen tiedekunnan kunniatohtoriksi. Kuva: Jussi Mankkinen / Yle

Rockyhtye Iron Maidenin solisti Bruce Dickinson nimitetään Helsingin yliopiston filosofisen tiedekunnan kunniatohtoriksi. Iron Maiden on eräs maailman menestyneimmistä rockyhtyeistä. Se on myynyt yli 90 miljoonaa levyä. Dickinson vastaanottaa kunniatohtorin arvon poissa olevana.

Filosofisen tiedekunnan uusia kunniatohtoreita nimitetään yhteensä yhdeksän.

Dickinsonin ohella joukossa ovat muun muassa taloustieteen Nobel-palkinnon saanut Bengt Holmström sekä Ylen luontotoimittaja ja taidemaalari Minna Pyykkö.

Promootio järjestetään toukokuun lopulla Helsingissä.

Promootiolla pitkät perinteet

Promootioita on Suomessa järjestetty jo vuodesta 1643, jolloin järjestettiin Turun Akatemian filosofisen tiedekunnan promootio.

Kunniatohtoreiksi vihitään eri puolilta maailmaa olevia henkilöitä, jotka edustavat sekä tiedekunnan eri tieteenaloja että ovat ansioituneita kulttuurin ja yhteiskunnan alalla.

Helsingin yliopiston kunniatohtoreiksi on promootiovuosien varrella vihitty esimerkiksi tasavallan presidentit Urho Kekkonen, Mauno Koivisto, Martti Ahtisaari ja Tarja Halonen.

Lisäksi myös monet monet merkittävät suomalaistaiteilijat, kuten Akseli Gallen-Kallela, Jean Sibelius ja Soile Isokoski ovat saaneet kunniatohtorin arvon.