JYPin toimitusjohtajaksi Risto Korpela, urheilutoimenjohtajaksi Mikko Viitanen

Korpelalla on pitkä kokemus toimitusjohtajuudesta Liigassa. Hän tulee JYPiin TUL:n pääsihteerin paikalta.

JYP (Jääkiekon Miesten Liiga)
Risto Korpela.
Risto Korpela. Arkistokuva.Miki Wallenius / Yle

JYPin uusi toimitusjohtaja on 56-vuotias Risto Korpela. Korpelalla on 11 vuoden kokemus liigajoukkueen toimitusjohtajana Hämeenlinnan HPK:sta. Korpela sai HPK:sta potkut vuoden 2015 lopulla, ja hän tulee JYPiin TUL:n pääsihteerin paikalta.

– JYPillä on taloudessa on omat haasteensa, mutta mahdollisuuksiin tässä ollaan tarttumassa. Urheilullisella puolella menestystä on ollut, mutta vuodet eivät ole ihan veljiä toistensa kanssa, Korpela sanoo.

Uusi urheilutoimenjohtaja puolestaan on 37-vuotias Mikko Viitanen. Viitasella on vahva pelaajatausta. Hän pelasi ammatikseen jääkiekkoa Suomessa ja Pohjois-Amerikassa 15 vuoden ajan, ja oli voittamassa JYPille kahta Suomen mestaruutta ja European Trophyn.

– Haluan, että JYP pelaa voittavaa jääkiekkoa, menestys on seuran ykkösjuttu. Tulevaisuuden suuntaviivoja mietin enemmän, kun olen kunnolla analysoinut joukkueen, Viitanen sanoo.

– Haluan myös, että täällä on hyvä paikka urheilijan kehittyä ja kasvaa. Niihin rakenteisiin lähdetään hakemaan myös muutosta, hän jatkaa.

Pelaajauransa Viitanen päätti vuonna 2016, ja sen jälkeen hän on työskennellyt JYP Junioreiden valmennuspäällikkönä.