I love muovi -kampanja alkoi Oulussa – tempaus herättelee muovin keräämisen helppouteen ja tärkeyteen

Oulun kaupunki haastaa kaikki oululaiset mukaan lajittelemaan ja osallistumaan pakkausmuovin keräykseen.

Oulu
I love muovi -kampanjan keräys Oulun yliopistolla.
Marko Väänänen / Yle

Ylen I love muovi -kampanja on alkanut keskiviikkona Oulussa.

Kampanjan idea on herätellä suomalaisia ja kannustaa ihmiset muovinkierrätyksen mestareiksi.

Muovin uusiokäyttöä kannustava kampanja alkoi Oulun yliopistolta. Oulun yliopiston opiskelija Jonna Hyttinen vinkkasi helposta tavata kerätä muovit.

– Minulla on minun tiskipöydän alla mummolta saatu muovinen kori, minne minä sitten kaikki roskani lajittelen. Isoin työ minulla on siinä, että minä välttelen sen muovin ostoa kokonaan.

Suomi on eurooppalaisessa vertailussa muovinkierrätyksen häntäpäässä. Tutkimusten mukaan suomalaisten sekajätteestä jopa noin 80 prosenttia voitaisiin kierrättää.

Oulun kaupunki haastaakin kaikki oululaiset mukaan lajittelemaan ja osallistumaan pakkausmuovin keräykseen sekä miettimään laajemminkin kulutustottumuksiaan.

Kaupunki kerää pakkausmuovia tällä viikolla keskiviikkona, torstaina ja perjantaina. Kaupungin tavoitteena on voittaa kisa ja kerätä eniten pakkausmuovia.

Keskiviikkona ja torstaina pakkausmuovia voi tuoda ympäri kaupunkia oleviin liikkuviin keräyspisteisiin ja perjantaina päätapahtumaan Rotuaarille kello 14 ja 18 välisenä aikana.

Pakkausmuovia voi viedä myös Kärppien otteluun mennessään torstaina. Muovia voi jättää ottelun yhteydessä hallin sisäänkäynnin lähellä olevaan keräysautoon.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)