AP: Sri Lankan puolustusministeri ja poliisijohtaja saivat potkut terrori-iskujen takia

Aiemmin kävi ilmi, että Intia oli varoittanut Sri Lankaa iskujen uhasta.

Sri Lanka
Terrori-iskuissa kuolleiden hautoja.
Terrori-iskuissa kuolleiden hautoja Don David Katuwapitiyan hautausmaalla Sri Lankan pääkaupungissa Colombossa.M. A. Pushpa Kumara / EPA-EFE

Sri Lankan presidentti Maithripala Sirisena on pyytänyt maan puolustusministeriä Hemasiri Fernandoa ja poliisijohtaja Pujith Jayasundaraa eroamaan pääsiäisen terrori-iskujen takia.

Asiasta ilmoitti maan presidentinkanslia uutistoimisto AP:n mukaan. Samaa ovat kertoneet muun muassa uutistoimisto Reutersin ja srilankalaisen uutissivuston Ada Deranan lähteet. (siirryt toiseen palveluun)

Ada Deranan mukaan eronpyynnön syynä on se, etteivät ministeriö ja poliisi kyenneet estämään terrori-iskuja ennakkovaroituksista huolimatta. Intian kerrotaan varoittaneen Sri Lankaa iskujen uhasta etukäteen.

Srilankalainen uutissivusto News First (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että kansanedustaja Wijeyadasa Rajapakshe on vaatinut kirjeessä presidentille, että puolustusministeri ja poliisjohtaja pidätetään.

Hotelleihin ja kirkkoihin sunnuntaina tehdyissä iskuissa kuoli yli 350 ihmistä.

Ääri-islamilainen Isis-järjestö on sanonut tehneensä iskut, mutta ei ole antanut siitä todisteita. Sri Lankan poliisi epäilee, että iskujen tekijät olivat irtautuneet kahdesta paikallisesta ääri-islamilaisesta ryhmästä.

Sri Lankan muslimien kansalaisjärjestöt ovat tuominneet iskut ja sanoneet, että iskujen tekijät ovat islamia omiin tarkoituksiinsa väärinkäyttäneitä rikollisia.

Lue myös:

Sri Lankassa pidätetty jo 60 terroriepäiltyä – poliisi räjäytti moottoripyörän

Lähteet: AP, Tass, Reuters, AFP, Yle Uutiset