1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kolari

Kolari etsii konsulttia avuksi tilaongelmiin

Tarkoituksena on ratkaista kannattaako vanhoja oppimistiloja korjata vai rakentaa kokonaan uudet.

Kolari
Ylläsjärven päiväkodin laajennus
Ylläsjärven päiväkotiin valmistui laajennusosa vuonna 2017Milla Salo Kolarin kunta

Kolarin kunta palkkaa konsultin selvittämään, miten kunnan koulu- ja päiväkotitilat tulevaisuudessa ratkaistaan. Kolarissa on tilaongelmat koskevat kirkonkylän peruskoulua, päiväkotia ja lukiota.

Tarkoituksena on konsultin avulla selvittää kannattaako peruskoulu ja päiväkoti peruskorjata vai rakennetaanko kokonaan uusi päiväkoti-, peruskoulu- ja lukiorakennus. Näistä heikoimmassa kunnossa on lukiorakennus, jota voi käyttää enää muutaman vuoden. Työhön valittava konsultti selvittää myös, miten väistötilat järjestetään korjaus- tai rakennustöiden ajaksi.

Kolarin oppimisen tilojen tulevaisuutta on pohtinut poliitikoiden ja viranhaltijoiden työryhmä, joka esitti kirkonkylän rakennusten peruskorjaus- ja uudisrakennusvaihtoehtojen selvittämistä ja kustannusarvioiden laskemista.

Kolarin tekninen johtaja Johanna Mehtälä arvioi, että päättäjät saavat konsulttityön tulokset jo tämän vuoden lopulla. Rakentamaan tai korjaamaan päästäisiin aikaisintaan vuonna 2021.

Kolarissa on korjaamistarvetta monissa kiinteistöissä

Kolari on kuntotutkituttanut viime vuosina ison osan kiinteistöistään. Johanna Mehtälä kertoo, että korjaamisen tarvetta on monissa kiinteistöissä. Tulevana kesänä korjauksia tehdään esimerkiksi kirjaston tiloissa. Äkäslompolon koulun vanhaa osaa korjataan myös kevyesti, kun koulun keittiö muutetaan jakelukeittiöksi.

Sieppijärven koulun laajentamiseen on varattu suunnitteluraha tälle vuodelle. Sieppijärvellä lisää tilaa tarvitaan teknisen työn tilan ja yhden luokkahuoneen verran. Tällä hetkellä koululla on väistötila.

Ylläsjärven koulun laajentamiseen rahaa ei ole tälle vuodelle varattu, mutta suunnittelu pyritään silti käynnistämään. Ylläsjärvellä tarvetta on vähintään yhdelle uudelle luokalle ja pienryhmätilalle.

Kolarin kunnanvaltuusto hyväksyi joulukuussa strategian, jossa linjataan kunnan kiinteistöjen kehittämistavoitteet vuoteen 2025 saakka.

Lue seuraavaksi