Työttömiä on vähemmän kuin viime vuonna

Maaliskuun työllisyysluvut ovat mukavaa luettavaa.

Kokkola
Sivuleikkurilla hiotaan teräspalkkia
Tommi Parkkinen / Yle

Työttömyys jatkaa laskuaan Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella.

Maaliskuun lopussa rekistereissä oli runsaat 7100 työtöntä, mikä on yli tuhat vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömyysprosentti on manner-Suomen alhaisin eli 6,2.

Avoimia työpaikkoja oli maaliskuussa 7500. Niitä oli noin tuhat enemmän kuin vuotta aiemmin.

Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella ongelmana onkin nyt se, mistä saataisiin tarpeeksi työvoimaa tiettyihin töihin. Alueella on meneillään useita projekteja, joilla etsitään työvoimaa ulkomailta esimerkiksi ICT-, energia-, rakennus- ja metallialalle.

ELY-keskuksen mukaan alueella on nyt panostettava sekä rekrytointiin ulkomailta että jo maassa olevien ulkomaalaisten osaamisen hyödyntämiseen. Äskettäin toteutetussa verkkorekrytointitapahtumassa kolmisenkymmentä suomalaista yritystä ja noin 2000 työnhakijaa eri puolilta Eurooppaa kohtasivat toisensa reaaliajassa netissä.

Vaikka työttömyys laski Pohjanmaan ELY:n alueella, silti työttömyys kasvoi viimevuotisesta esimerkiksi Lestijärvellä ja Vetelissä.

Eniten työttömyys väheni Vaasassa, Kokkolassa ja Pietarsaaressa.

Pietarsaaressa työttömyysaste oli maaliskuussa 6,2%, Kokkolassa 7,4%, Kannuksessa 8,3%, Perhossa 8,6% ja Lestijärvellä 9,2%. Pienintä työttömyys oli Luodossa eli 1,7 %.