Nuoret valloittavat Ylen – keminmaalaiset nuoret ovat mukana Yle Kemin lähetyksissä

Keminmaalaiset nuoret tekevät sisältöjä radioon, televisioon ja verkkoon.

Keminmaa
Uutisluokkalaisia hevosten parissa.
Uutisluokkalaiset ovat tehneet juttuja jo ennakkoon muun muassa hevostalleilta Tornion Kaakamosta uutiskummien Minna Aulan (vas) ja Jutta Huovisen (oik) johdolla.Minna Aula/ Yle

Nuoret ja nuorten tekemät uutiset ovat laajasti esillä torstaina uutisluokan päivänä Ylen kanavilla, verkossa ja sosiaalisessa mediassa torstaina.

Uutisluokan päivänä nuoret ryhtyvät toimittajiksi Ylen journalistien auttaessa heitä uutiskummeina. Yle Uutisluokka on mediakasvatushanke, jonka tavoitteena on parantaa nuorten medialukutaitoa ja lisätä kiinnostusta yhteiskuntaa ja ajankohtaisia asioita kohtaan.

Uutisluokkalaiset ovat tehneet tälle päivälle uutisia omista aiheistaan kuten esimerkiksi ilmastonmuutoksesta ja harrastamisesta. Yle Kemin lähetyksissä ääneen pääsevät Keminmaan Lassilan koulun kuudesluokkalaiset, jotka käsittelevät omissa jutuissaan esimerkiksi varallisuuden vaikutusta harrastamiseen.

Keminmaalaiset nuoret tekevät myös suoraa lähetystä Yle Areenaan yhdessä muiden Ylen aluetoimitusten kanssa. Suora lähetys alkaa kello 12.00.