Yle Uutisluokka: moni Kaakkurin yläkoululaisista kokee, ettei koulussa ole käsitelty tarpeeksi Oulun seksuaalirikostapauksia

Ylen Uutisluokka kysyi Kaakkurin koulun oppilailta, miten seksuaalirikoksia on käsitelty koulussa.

Oulu
Nuori istuu käytävällä.
Toni Pitkänen / Yle

Yle Uutisluokka kysyi Kaakkurin koulun oppilailta, miten seksuaalirikoksia on käsitelty ja miten asia on otettu esille koulussa. Kyselyyn vastasi noin kolmasosa Kaakkurin koulun yläkoululaisista. Kaakkurin koulussa yläkoululaisia on noin 310.

Oppilaista etenkin tytöt kokevat, että koulussa ei ole käsitelty tarpeeksi Oulussa paljastuneita seksuaalirikoksia. Uutisluokan kyselyn mukaan osan oppilaiden mielestä koulussa annettu ohjeistus on ollut hyödyllistä, mutta kuitenkin hieman yli puolet kokee etteivät he ole saaneet ohjeistusta tarpeeksi.

Oppilaiden tekemässä kyselyssä kävi ilmi, että lähes kaikille tytöille asiasta oli puhuttu kotona. Pojilla vastaava luku oli vain 5 prosenttia.

Kaakkurin koulun apulaisrehtori Susanna Luomala kertoo, että opettajat ovat pitäneet hyvinvointitunteja oppilaille ja käyneet oppilaiden kanssa läpi sitä, miten sosiaalista mediaa käytetään turvallisesti.

Siitä ei ole kuitenkaan tarkkaa tietoa, ovatko kaikki opettajat varmasti pitäneet tunteja suunnitelman mukaisesti.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)