Syyttäjä ei nosta syytettä Atanas Aleksovskia vastaan Finnparkin osalta

Asiassa on tutkittu sitä onko Aleksovski rikkonut lakia, kun hän ei ole kertonut nimityksen alla olevansa rikoksesta epäiltynä.

Tampere
Atanas Aleksovski
Yle

Tamperelaista demaripoliitikkoa Atanas Aleksovskia vastaan ei nosteta syytteitä virkavelvollisuuden rikkomisesta tai petoksesta.

Syyttäjä on käynyt läpi papereita Aleksovskin nimittämisestä Finnparkin hallituksen puheenjohtajaksi. Syyttäjän mukaan ei ole olemassa todennäköisiä syitä syyllisyyden tueksi.

Asiassa on tutkittu sitä, onko Aleksovski rikkonut lakia, kun hän ei ole kertonut ennen nimitystä olevansa rikoksesta epäiltynä.

Virkavelvollisuuden rikkomisesta häntä ei voi syyttää, sillä hallituksen puheenjohtajuus tai konsernijaoston varapuheenjohtajuus eivät ole virkatehtäviä.

Petoksesta häntä ei syytetä, sillä hän ei ole yrittänyt hankkia oikeudetonta taloudellista hyötyä. Syyttäjä myös mainitsee perusteluissaan, että tieto rikosepäilystä tuli kaupungin konsernijaoston tietoon ennen nimitystä.

Aleksovski erosi Finnparkin hallituksesta viime marraskuussa. Tammikuussa hän sai ehdollisen tuomion käräjäoikeudelta Kotilinnasäätiön tonttijutussa.

Lue lisää:

Poliisi vahvistaa: Atanas Aleksovskia kuultiin rikoksesta epäiltynä jo ennen kuin hänet valittiin Finnparkin hallituksen puheenjohtajaksi