Yle Uutisluokka: suurin osa Kaakkurin koulun yläkoululaisista haluaisi lakkauttaa pakollisen ulkovälitunnin

Osa oppilaista kokee, että ulkovälitunnit eivät tue oppimista, sillä sen aikana ei voi kerrata kokeisiin.

Oulu
nuoret selaavat kännyköitänsä
Osa oppilaista kertoo, että viettäisi ulkovälitunnin mieluummin sisällä tehden jotain muuta. Ulkona yläkoululaiset seisoskelevat ovien edessä suurin osa puhelin kädessä tai kavereiden kanssa jutellen.AOP

Yle Oulun Uutisluokka kysyi Kaakkurin koulun yläkoululaisilta, mitä mieltä oppilaat ovat ulkovälitunneista. Kyselyyn vastasi yhteensä 219 oppilasta. Vastanneista noin 90 prosenttia ei pidä ulkovälitunneista.

Kaakkurin koulussa on viime syksynä otettu käyttöön yksi pakollinen ulkovälitunti päivässä, mikä on herättänyt paljon keskustelua, sillä koulun oppilaat kokevat, ettei heidän mielipiteitään ole kuultu.

Osa oppilaista kokee, että ulkovälitunnit eivät tue oppimista, sillä ulkovälitunnin aikana ei voi esimerkiksi kerrata kokeisiin tai viimeistellä koulutehtäviä. Yläkoululaiset tekivät myös syksyllä adressin ulkovälitunnin lakkauttamiseksi, mutta sillä ei ollut vaikutusta.

Noin kaksi kolmasosaa Oulun yläkouluista noudattaa pakollista ulkovälituntikäytäntöä. Rehtori Outi Ervastin mukaan välitunnilla ulos meneminen on hyväksi opiskelulle, vaikka mukavuudenhalu houkuttelisikin jäämään sisälle.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)