Hyppää sisältöön

Yle uudistaa rakennettaan – Johtoryhmään uusia nimiä

Yle uudistaa rakennettaan. Muutoksilla ei tavoitella henkilöstövähennyksiä.

Kuva: Derrick Frilund / Yle

Yle uudistaa toimintaansa syksyllä 2019 vahvistamalla sekä sisältökokonaisuuksia että henkilöstö- ja teknologiajohtamista. Muutos tuo myös uusia nimiä yhtiön johtoryhmään.

– Muutoksilla haluamme varmistaa, että pystymme olemaan lähellä suomalaisten arkea ja tuottamaan yhteiskunnalle arvoa. Ylen pitää uudistua yhteiskunnan mukana. Siksi kehitämme tekemistä, osaamista ja työkulttuuria, sanoo toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

Yleen muodostetaan uusi yksikkö. Tapahtumat, urheilu ja tuotanto -yksikön päätehtävä on vastata urheilusisällöistä, Ylen suomenkielisten tapahtumien tuottamisesta, tapahtumakonseptien kehittämisestä sekä yhtiön tuotantoresursseista ja niiden suunnittelusta.

Uuden yksikön johtajaksi on valittu Panu Pokkinen. Hän työskentelee tällä hetkellä Uutis- ja ajankohtaistoiminnassa Yle Urheilu ja Tapahtumat -osaston päällikkönä. Pokkisesta tulee myös Ylen johtoryhmän jäsen.

Panu Pokkinen on Ylen uuden Tapahtumat, urheilu ja tuotanto -yksikön päällikkö. Kuva: Jussi Nahkuri / Yle

Ylen muut suomenkieliset sisältöyksiköt ovat Uutis- ja ajankohtaistoiminta ja Luovat sisällöt. Myös näiden yksiköiden välistä työnjakoa täsmennetään.

Lisäksi nykyinen Tuotannot-yksikkö muuttuu Teknologia ja kehitys -yksiköksi. Se vastaa jatkossa Ylen teknologiakehityksestä, teknologiainvestointien valmistelusta ja toteutuksesta sekä kaikkien teknologia-alustojen toimivuudesta ja palvelunhallinnasta. Yksikön johtoon on valittu Tuotannot-yksikköä johtanut Janne Yli-Äyhö.

Lisäksi Yle keskittää kaikki HR-toimintonsa samaan yksikköön. Yksikön johtoon nimitetään henkilöstöjohtaja, jonka rekrytointi alkaa välittömästi. Uusi henkilöstöjohtaja on myös yhtiön johtoryhmän jäsen.

Uudistuksilla ei tavoitella säästöjä eikä henkilöstövähennyksiä.